Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 28. 11. 2018.

| Sport

U Nišu danas počinje "Zlatna rukavica"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
boks Radnički Naissus
Ulaz je besplatan; foto: Vanja Keser

Tradicionalni međunarodni turnir u boksu "Zlatna rukavica", koji će ove godine biti održan 61. put, počinje danas i trajaće do 1. decembra u hali "Čair" u Nišu. Finale je zakazano za subotu, od 19 sati.

Posle 21 godine, vrhunski boks i "Zlatna rukavica" se vraćaju u Niš, a ove godine organizatori očekuju učešće preko 80 boksera iz 25 zemalja.

Očekuju su vrhunski mečevi, borbe u kojima će svaki bokser izgarati za pobedu, uz scenografiju nalik onoj u Las Vegasu, te žiri koji čine legende srpskog i jugoslovenskog boksa: Mirko Puzović, Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, braća Tadija i Slobodan Kačar, Aca Rusevski i Damir Škaro - kažu iz Bokserskog saveza Srbije.

zlatna-rukavica,-trofej,-foto-jv-ljubica-jocic Trofej za najboljeg; foto: JV / Ljubica Jocić

Prvog dana takmičenje počinje u 14 sati, a u četvrtak i petak od 12 sati. Finale "Zlatne rukavice" je u subotu, 1. decembra od 19 sati, a ulaz je besplatan, kao i za sve dane.

Ovo je turnir za najbolje, najhrabrije, pa zato pozivam sve profesionalbe boksere, kik-boksere kao i MMA borce da se prijave i odmere snagu sa najboljima. To je svetski trend, potrebna je samo hrabrost da se prijave, a u ringu neka pobeđuju najbolji - rekao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Među srpskim reprezentativcima, koji će nastupiti u Nišu su i Surduličani Petar Stošić i Nikola Stevanović, koji nastupaju za niški Naissus.

Obećavamo sjajne borbe i da ćemo pružiti maksimum, a cilj je uvek isti i samo jedan, pobeda. Svi smo izuzetno motivisani da boksujemo kao nikada do sada i da pred našom publikom i navijačima pokažemo šta znamo, koliko možemo i vredimo. Obećavam publici, svim ljubiteljima boksa, da će prisustvovati pravom bokserskom spektaklu. Važnost "Zlatne rukavice" je ogromna i svaki bokser je svestan toga, zato smo za ovo takmičenje mnogo radili, vežbali. Publika će nas nositi, to je sigurno i zato ih pozivamo da u što većem broju dođu - rekao je Petar Stošić.

Direktan prenos mečeva najavljen je na TV Arena sport.

Podsetimo, na ovoj manifestaciji biće i najbolje svetske sudije, a srpska reprezentacija se sa Rusima za takmičenje spremala u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: