Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 16. 6. 2017.

| Sport

U Nišu međunarodni turnir u ženskoj odbojci

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stampy 2016 turnir odbojkaski za mladje pionirke
Jedinstveni turnir u Srbiji raste iz godine u godinu; foto: BSB Studio

Devojčice iz Makedonije, Bugarske i nekoliko gradova Srbije, uzrasta do 13 godina, takmičiće se u subotu 17. juna u hali “Čair” i sali Osnovne škole “Mika Antić”. Ukupno 12 ekipa otpočeće nadmetanje u 10 sati, finalni duel zakazan je za 19, a organizatori očekuju izuzetno kvalitetnu odbojku.

Sve one će od sledeće sezone početi da se takmiče u zvaničnim ligama pionirske kategorije, pa je osnovni cilj ovog turnira da se pripreme za nove izazove. U kvalitet odbojke koji će devojčice prikazati, predsednik kluba Stampedo Ivan Bojović nimalo ne sumnja.

Ja procenjujem da će odbojka sigurno biti na nivou neke seniorske u višim rangovima. Ove godine je po sastavu turnir i jači nego prošle, i tada je bilo 12 ekipa, s tim što sada imamo ekipe iz Beograda, Novog Sada i Sremske Mitrovice, koji su i po tradiciji i po broju utakmica i rangova iznad našeg nivoa - rekao je Bojović.

Turnir Stampy 2016 odbojkašice Zbog velikog interesovanja, organizatori su neke strane ekipe morali i da odbiju; foto: BSB StudioTurnir je nastao 2011. godine. Tada su se takmičile 3 ekipe: iz Niša, Aleksinca i Prokuplja, a ideja je bila da deca dobiju šansu da odigraju punu minutažu na nekoj značajnijoj utakmici. Vremenom je počeo da raste, pa tako za sledeću godinu, kaže Bojović, postoji i najava tima iz Nemačke.

Ovakav turnir je jedinstven na teritoriji Srbije. Upravo zbog te jedinstvenosti interesovanje je veliko, mi smo iz godine u godinu povećavali broj učesnika, pa od prošle godine ima 12 ekipa. Neočekivano brzo se razvija, plan je da se proširimo na 16 ekipa i da traje 2 dana, ali mislim da ćemo to ipak ostaviti za desetogodišnjicu turnira - naglasio je on.

Od 10 do 16:30 ekipe će se takmičiti i u hali i u sali škole “Mika Antić”. Nakon toga, sav program preseliće se u “Čair”. Proglašenje pobednika je nakon finala, kada će prvoplasirane ekipe dobiti medalje i pehare, a najbolji pojedinci biće nagrađeni statuama.

Za nagrade i titulu boriće se ekipe iz Skoplja, Sofije, Tetova, Strumice, Trstenika, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Beograda, Kraljeva, Leskovca, Prokuplja i Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: