Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 21. 7. 2023.

| Sport

U Nišu počinje Evropsko prvenstvo, prvi protivnik srpskih juniora reprezentacija Češke

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Košarka, juniori
Srpski juniori sve tri utakmice u grupi igraju u hali "Čair" od 20:30; foto: KSS

Evropsko prvenstvo za košarkaše do 18 godina počeće sutra u Nišu, a među 16 reprezentacija koje će se takmičiti u halama “Čair” i “Mika Antić” nalazi se i tim Srbije. Selektor Nenad Stefanović odredio je 12 košarkaša, a prvi protivnik u subotu, 22. jula, od 20:30 biće im selekcija Češke.

Protivnici srpskog tima u C grupi biće još Finska (23. jul) i Slovenija (24. jul), a sve mečeve prve runde “Orlići” će igrati u hali “Čair” od 20:30.

Najveća uzdanica Srbije biće mladi košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić, koji će imati i ulogu kapitena, a osim njega igraće još Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Pavle Mišić i Mitar Bošnjaković.

Selektor Nenad Stefanović ističe da je cilj ući u borbu za medalje, ali da treba ići od utakmice do utakmice. košarka Utakmice se igraju u halama "Čair" i "Mika Antić; foto: Jelena Mišić

Prva utakmica ume da bude nezgodana što pritiska tiče, a posebno jer smo mi domaćini. Ali, nadam se da toga ipak neće biti. Imamo pripremljenu utakmicu sa Česima. Svesni smo gde su dobri, gde smo mi dobri. Znamo i koje su im mane, pa da probamo to da iskoristimo. O Finskoj nemamo mnogo informacija, ali to ćemo videti već prvog dana, na licu mesta. Za Slovence smo dobili određene informacije, a imaće i pre toga i jednu utakmicu u grupi. Imamo dobar stručni štab, videćemo da momcima prenesemo neke bitne stvari, ali i da ih ne opteretimo. Uostalom, fokus treba da bude na nama, da se više bavimo sobom nego protivnicima - rekao je Stefanović.

Nakon prve runde sve ekipe idu dalje, a u osmini finala, 26. jula, ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa. Četvrtfinala su na programu 27. jula, polufinala 29, a finale i borbe za plasman 30. jula.

Evropsko prvenstvo će otovriti duel između Finske i Slovenije od 13 sati u hali “Miroslav Antić”, a utakmice će u dve niške dvorane biti igrane 22, 23. i 24. jula u terminima od 13, 15:30, 18 i 20:30.

Podsetimo, upravo je zbog kontinentalnog juniorskog prvenstva renovirana sala Osnovne škole “Miroslav Antić”, dok je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila da će biti sređena i hala “Čair”.

Sastavi grupa na Evropskom juniorskom prvenstvu u Nišu 

Grupa A: Francuska, Izrael, Litvanija, Švedska;

Grupa B: Hrvatska, Nemačka, Turska, Poljska;

Grupa C: Češka, Srbija, Slovenija, Finska;

Grupa D: Grčka, Italija, Španija, Danska;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    12:44 // 28. 7. 2023.

    Dolaze novi,uz rad za nove uspehe!

  • Miladin

    21:09 // 21. 7. 2023.

    Pošto je hala Mika Antić rekonstruisana i uređena po standardima, kako kaže gradonačelnica, da li je sada omogućen ulaz u salu i osobama koja koriste invalidska kolica? Da li postoji toalet za osobe sa invaliditetom? Da li znate da po zakonu svaki javni objekat mora biti prisrupačan i za osobe sa invaliditetom?

  • Niš

    16:12 // 21. 7. 2023.

    Da li u ovom " velegradu" postoji neko obaveštenje, bilbord da je naš grad domaćin 16 najboljih mladih evropskih reprezentacija? Sumnjam...
    Da li se zna da su u srpskoj reprezentaciji 2 momka iz Niša? Sumnjam...
    Čime se trenutno bavi niška ekipa košarkaških "stručnjaka", na čelu sa Projovićem, i koju bolju priliku za promociju košarke čeka?!?!

    • Aca

      22:01 // 21. 7. 2023.

      Njima nije cilj promocija kosarke vec da uzmu dnevnice, dodatke i da krkaju

    • Milan

      00:49 // 22. 7. 2023.

      Ima na autoput obaveštenje da od 22.7-30.7 evropsko prvenstvo
      U košarci se održava

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: