Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 11. 7. 2018.

| Sport

U Ostrovici nadomak Niša takmičenje u trekingu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Planinsko trcanje
Uspon na stazi od 31 km je 1.400 m; ilustracija; foto: Flickr/Martin Criminale

Trka po brdovitim predelima, odnosno treking, održaće se u nedelju, 15. jula u selu Ostrovica nadomak Niša, na izletištu Banjica. Mogu se prijaviti i početnici, za koje je predviđena kraća staza od 15 km, kažu organizatori, dok je za one spremnije u opticaju i duplo duža putanja.

Prijave uveliko pristižu iz svih krajeva Srbije, kažu na Fejsbuk stranici Ostrovica treking, a početak trke je zakazan za 8 sati.

Izletište Banjica ima teren za odbojku na pesku, uređeno kupalište, kamp prostor, izvor sa mineralnom vodom i predivnu prirodu. Dođite da provedemo jedan divan vikend u prirodi - poručuju organizatori.

Učesnici Otvorenog prvenstva grada Niša u trekingu mogu i besplatno prespavati u Ostrovici dan pre trke, navode organizatori. Noćenje je organizovano u Osnovnoj školi “Nadežda Petrović”, za šta je potrebna lična vreća za spavanje ili na samom izletištu Banjica, ali u sopstvenom šatoru.

Nagrade su novčane, navodi se, pa će tako pobednici u muškoj i ženskoj kategoriji na velikoj stazi osvojiti 12.000 dinara, drugoplasirani 8.000, a bronzani 6.000 dinara.

Vreme za onlajn prijave je isteklo, ali se zainteresovani mogu prijaviti i na dan trke na izletištu Banjica, navode organizatori, ali u tom slučaju neće moći da dobiju besplatan ručak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Skyrunner

    13:28 // 11. 7. 2018.

    Bravo!!! Veliko hvala organizatorima i sve pohvale posebno ako se uzme u obzir da je ucesce potpuno besplatno! Nadam se da ce biti puno ljudi u nedelju! Lake noge svima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: