Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 22. 4. 2019.

| Sport

U Partizanu besni na sudiju, u Radničkom odgovaraju da i u porazu treba biti veliki

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Partizan
Radnički je izašao kao pobednik u dva od četiri ovosezonska susreta sa Partizanom; foto: Vanja Keser

Provalnikom, čovekom loših namera, jednim od onih koji "siluju" Partizan ove sezone opisali su u crno-belom taboru Bojana Nikolića, glavnog arbitra na njihovom duelu sa Radničkim u Nišu, koji su dobili domaćini sa 3:1. Na “Čairu” pak smatraju da Beograđani pokušavaju da obezvrede i satanizuju njihovu pobedu, da je ovo vid pritiska na sudije i poručuju jučerašnjem rivalu da "i u porazu treba biti veliki".

U literarnom saopštenju krive Nikolića za prva dva primljena gola. Za prvi, jer smatraju da je slobodan udarac, iz koga je Saša Stojanović postigao izjednačujuć pogodak dosuđen nakon isteka produžetka.

Nisu se previše žalili fudbaleri u crno-belim dresovima pri dosuđenom slobodnom udarcu, ali jesu kod drugog pogotka niškog sastava, oko koga se zapravo podigla prašina u fudbalskim krugovima. Jasno se vidi na snimcima da Lazar Ranđelović nije dodirnuo loptu koju je Petar Grbić poslao u mrežu, ali u Partizanu smatraju da je svojim kretanjem mladi Leskovčanin uticao na njihovog golmana Filipa Kljajića. Grbić Kljajić Radnički Partizan Fudbaleri Partizana su se nakon drugog primljenog pogotka bunili, ali su ih treneri vratili nazad na teren; foto: Vanja Keser

Naredba pomoćnom linijskom sudiji, koji je zastavicom signalizirao ofsjad poziciju, da zastavicu spusti i prizna vodeći gol Radničkog iz Niša, na početku drugog poluvremena, potpis je razbojnika Nikolića nad jednom od najbrutalnijih sudijskih krađa na stadionu kraj Nišave - navode u crno-belom tabora.

Saopštenje Partizana u Radničkom vide kao stvaranje alibija pred utakmicu sa Crvenom zvezdom, koja ih očekuje u četvrtak, ali i kao pritisak na sudije pred revanš polufinala Kupa. I u porazu treba biti veliki, poručuju Nišlije, “ali ta lekcija u Partizanu očigledno nije nikada naučena”.

To što Partizan stvara alibi pred utakmicu koju igra sa Crvenom zvezdom nas, a ni bilo koji drugi klub u Srbiji ne bi trebalo da dotiče. Ali, njihovi alibiji su postali uobičajna praksa i oni im sigurno neće pomoći da se dokopaju nastupa u Evropi - poručuju u Radničkom.

U svoju odbranu, Nišlije u prvi plan stavljaju učinak ekipa ove sezone - Radnički sa podelom ima 11 bodova više od Partizana. Dve ekipe su odigrale četiri utakmice ove sezone, niški sastav je slavio dva puta, beogradski jednom i jednom je bilo nerešeno. Do kraja sezone sastaće se još jednom - 15. maja na "Čairu" u polufinalu Kupa.

Inače, ratovi saopštenjima među klubovima sastavni su deo domaćeg fudbala poslednjih godina, posebno kada dođe do završnice prvenstva, borbe za titulu, Kup i plasman na međunarodnu scenu. Niški sastav najčešće upada u klinč upravo sa Partizanom, pa je tako prošle sezone stanje terena bilo u centru pažnje, kao i sudija Zoran Široki.

Pretprošle je meč ova dva tima postao i centar fudbalske Srbije, pošto se polemisalo o pozivanju posmatrača UEFA na utakmicu, da crno-beli dovode sopstvenog kuvara u Niš. Vodila se i burna rasprava o tome ko treba da bude glavni arbitar, a nakon meča je Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije ocenila je da je bilo propusta u suđenju na utakmici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drax

    08:09 // 23. 4. 2019.

    Bravo momci napred Radnički

  • Mare

    15:02 // 22. 4. 2019.

    Ko gubi, ima pravo da se ljuti.

  • слађана

    14:54 // 22. 4. 2019.

    Момци, свака част на победи! Не обраћајте пажњу на жалопојке, ви сте своје показали!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: