Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 29. 5. 2022.

| Sport

U Pirotu otvoren fudbalski teren sa veštačkom travom

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
tereni
Pirot dobio teren sa veštačkom travom; foto: Grad Pirot

Nakon nešto više od 6 meseci završena je izgradnja fudbalskog terena za veštačkom travom u Pirotu, a na svečanom otvaranju najavljeno je i renoviranje svlačionica, izgradnja tribina i pristupnih saobraćajnica.

Jedan od pomoćnih terena Gradskog stadiona u Pirotu koji se poslednjih godina retko koristio dobio je veštačku travu kao podlogu, a postavljanjem reflektora, pored treniranja u zimskim uslovima, teren će biti dostupan fudbalerima i u večernjim satima.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je na otvaranju da će se teren koristiti stalno, a očekuje se i postavljanje reflektora. otvaranje Svečano otvoren teren; foto: Grad Pirot

Projekat ovde nismo završili, ima još zadataka, renovinaranje svlačionica, izgradnja tribina, uređenje pristupnih saobraćajnica i tako dalje. Ovaj objekat je posebno važan za trenere koji rade sa decom, a koji su se mučili i sa terminima i sa drugim problemima. Očekujem da bude pun dece i da ćemo ga održavati na pravi način. Trava je iz Belgije, dakle po EU standardima i nadam se da će mnogo talenata ovde stasavati u velike fudbalere -rekao je Vasić.

Teren je sagrađen u okviru projekata prekogranične saradnje "Sportske aktivnosti za mlade - budućnost za sve u prekograničnom regionu", koji Pirot realizuje sa opštinom Montana u Bugarskoj. Ukupna vrednost projekta je 690.000 evra i od toga Pirotu pripada 415.000 evra.

Predsednik opštine Montana Zlati Živkov rekao je da se primer saradnje Pirota i Montane ističe kao dobar primer za sve ostale gradove kada je o pretpristupnim fondovima EU reč.

Istovremeno, deo projekta koji se realizuje u Bugarskoj podrazumeva modernizaciju stadiona u selu Nikolovo.

Prilikom otvaranja terena podsećeno je da je sa Opštinom Montana realizovano preko 10 projekata, dok je ukupan broj realizovanih projekata prekogranične saradnje sa gradovima u Bugarskoj veći od 20.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tutufruti

    10:29 // 30. 5. 2022.

    Hleba i igara samo bez hleba

  • Peconi

    16:48 // 29. 5. 2022.

    I kako ce ovo poboljsati zivot,da ne traze ljudi hranu po kontejnerima???

  • Влко Вија

    13:47 // 29. 5. 2022.

    Трава је из Белгије, дакле по ЕУ стандардима - али је вештачка.
    Водите децу у Стару планију,тамо је трава права и НАША.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: