Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:56, 16. 3. 2022.

| Sport

U Pirotu otvorena nova streljana, objekat po potrebi i sklonište

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
streljana
Otvorena streljana; foto: SSS

Simboličnim ispaljivanjem po jednog metka u metu, olimpijka Andrea Arsović i gradonačelnik Vladan Vasić otvorili su novu streljanu za vazdušno oružje u Pirotu, u dvorištu škole "Vuk Karadžić". Prostor streljane je višenamenski, objekat je sagrađen kao sklonište, ali će njegova mirnodopska svrha biti kutak za pirotske strelce.

Nova streljana ima sve prateće prostorije - 10 streljačkih mesta i 2 elektronske mete, od kojih je jednu klubu na korišćenje pre 2 godine ustupio Streljački savez Srbije.

Tradicija streljaštva u Pirotu je duga više od jednog veka, a kako kaže Dragan Radulović, direktor pirotskog Streljačkog kluba Milorad Mančić Lukanjac, prema raspoloživim podacima prva streljačka družina u gradu je osnovana 1881. godine. streljana Andrea Arsović na otvaranju streljane; foto: SSS

Dugo nismo imali adekvatne uslove za rad. Izuzetno smo zahvalni Gradskoj upravi i gradonačelnku Vladanu Vasiću, koji su se angažovali da nam omoguće da dobijemo novu streljanu. Pirotski strelci sada imaju najbolje uslove za rad u istoriji. To će nam mnogo značiti u nastojanjima da omasovimo streljaštvo u gradu i što više mladih okrenemo ka našem sportu - rekao je Radulović.

Ispred delegacije Streljačkog saveza Srbije u Pirotu je bio i šef stručnog štaba Dragan Donević koji je rekao da streljana odlično opremljena.

Objekat ima sve što je potrebno ne samo za adekvatan rad pirotskog kluba, već i da ovde organizujemo pripreme reprezentacije, o čemu ćemo razmišljati u predstojećem periodu - kazao je Donević.

Pre ceremonije otvaranja za delegaciju SSS je organizovan prijem u Skupštini grada, na kome je Andrea Arsović gradonačelnku Vasiću uručila uramljenu fotografiju srpskih olimpijaca iz Tokija, a od pirotskog kluba na poklon je dobio pušku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: