Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:13, 12. 5. 2018.

| Sport

U Radničkom samouvereni pred najvažniju utakmicu u sezoni

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Caki Radnički
Pobeda nad Spartakom, uz kiks Čukaričkog u Kruševcu osigurali bi treće mesto Radničkom; foto: Vanja Keser

Verovatno najbitnija utakmica u sezoni i derbi kola plej-ofa Superlige je pred Radničkim i Spartakom, koji će sastati u nedelju, 13. maja od 19 sati u Subotici. I jednom i drugom timu je do pobede mnogo stalo, jer su najozbiljniji konkurenti za izlazak na međunarodnu scenu, a Nišlije su veoma samouverene pred ovaj meč.

Trener ni[škog tima Dragan Antić neće moći da računa samo na Aleksandra Subića, koji se povredio na prošloj utakmici, zbog čega je pre vremena završio sezonu. Njega će na poziciji levog beka zameniti Nikola Stanković, najavio je Antić, a u odnosu na meč sa Vojvodinom promene će biti i na mestu golmana, pošto će mrežu Nišlija čuvati Mladen Živković.

Iako protivnike poštuje, Antić smatra da će njegov tim biti "taj koji se pita" u ovom derbiju, te da nema dileme oko toga ko će izaći kao pobednik.

Ne sporim namere našeg domaćina, ali se pitam kako će to ekipa Spartaka, koja je uspehe postigla igrom zasnovanom na kontranapadima, da krene na nas. Treba Subotičani valjda najpre da zaustave našu, efikasnu i ubojitu ofanzivu. Ako budu uspeli u tome, svaka im čast. Mnogo smo bolji, jači i kvalitetniji sastav – priča Antić.

Kao krunu ove sezone meč u Subotici vidi povratnik na mesto kapitena Radničkog Aleksandar Jovanović.

Ulazimo u utakmicu na jedini mogući način - da budemo disciplinovani, odgovorni, razigrani i ostvarimo rezultat koji će nam ostvariti snove. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi nestrpljivo čekamo ovu utakmicu i ja sam zaista veliki optimista. Pokušaćemo da rešimo tu Evropu već u Subotici, a da onda u četvtak protiv Napretka napravimo feštu pred našim navijačima na "Čairu" - kaže Jovanović.

Kako obe ekipe imaju po 34 boda, pa zauzimaju treću i četvrtu poziciju u Superligi, pobeda u pretposlednjem kolu bi ih ostavila na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope. Konkurent za plasman na treću poziciju je još i Čukarički, koji za dvojcem zaostaje dva boda, ali ga u ovoj trci ostavlja isključivo pobeda nad Napretkom u ovom kolu. U slučaju da i nakon poslednjeg kola Nišlije i Subotičani imaju isti broj bodova prednost će imati Radnički, zbog boljeg učinka u regularnom delu Superlige.

Inače, moguć je i scenario u kome su obe ekipe zadovoljne, ali je za to potrebno da Partizan pobedi Mladost u finalu Kupa Srbije, jer bi tako i ekipa koja završi takmičenje na četvrtoj poziciji obezbedila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Podsetimo, o suđenju na ovom meču, kao i TV prenosu "diskutovala" su dva kluba putem saopštenja čitave ove nedelje. Pozivali su i da meč sudi najbolji domaći sudija Milorad Mažić, što im je i uslišeno, ali se umešala UEFA, pa će pravdu na ovom susretu ipak deliti Srđan Obradović. I želja za televizijskim prenosom je uslišena, pošto će se meč uživo emitovati na Radio-televiziji Vojvodine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • >>SPARTAK<<

    10:40 // 13. 5. 2018.

    Nišlije gubite danas sa 2:1,taj gol ćete dati iz još jednog poklon-penala.-Pozdrav sa severa

  • gari

    20:01 // 12. 5. 2018.

    Da se nisu poklanjali bodovi, recimo: Radnički-Napredak (15. kolo) 1:3 (-3boda), Radnički - Spartak (27. kolo) 0:2(-3 boda), Radnički-Vojvodina (30. kolo) 1:1(-2 boda)...
    druga bi se pesma pevala, i ne bi bila "najvaznija utakmica prvenstva"!!! Mnogo se bodova prosipalo, i kako to obično biva, sve sa direktnim konkurentima !!!!! Al' ajde da vidimo šta ce da se desi u Subotici !!!!!!

    • Pozz gari

      01:07 // 13. 5. 2018.

      Bice nereseno. U poslednjem kolu radnicki dobija napredak, a partizan dobija spartak...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: