Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:21, 28. 10. 2020.

| Sport

U Sarajevu, na Sportskim igrama mladih i deca sa juga među najboljima

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nikola Jović
Joviću zlato i u Splitu; foto: TAŽ

Deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nadmetala su se u Sarajevu na Sportskim igrama mladih, a među onima koji su se izborili za najviši plasman bilo je i onih sa juga Srbije - njih šestoro popelo se na pobedničko postolje u pojedinačnim sportovima, uz još dve ekipe u igri između dve vatre. Zlatom se okitio niški teniser Nikola Jović.

Njegova sugrađanka i klupska drugarica Anja Stanković stigla je do finala u ženskoj konkurenciji.

Anastasija Vojnović iz Aleksinca bila je 3. u konkurenciji starijih šahistkinja, dok je Nišlija Velja Nedeljković bio drugoplasirani u mlađoj kategoriji.

Jako sam zadovoljan što sam došao na ovo prvenstvo. Jedino mi je žao što nisam izašao iz hotela, jer je Sarajevo veoma lep grad. Imam jako lepe utiske sa međunarodnog finala i jako sam zadovoljan što sam došao ovde. Upoznao sam mnogo novih drugara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i bilo mi je prelepo - ispričao je Velja.

Devojčice sa juga Srbije su bile uspešne i u stonom tenisu - Biljana Đorđević iz Surdulice bila je 3. u starijoj konkurenciji, a Neda Vasić isti rezultat ostvarila je u mlađoj. U kategoriji dečaka mlađih od 12 godina Borislav Grigorov iz Bosilegrada osvojio je srebro.

Kao i u srpskom finalu, za titulu šampiona u igri između dve vatre borili su se Atomski mravi iz Kuršumlije i Kraljevi i ponovo je ekipa iz Kraljeva bila bolja. Kod devojčica je tim Ozren iz Sokobanje osvojio srebro.

Ekipa iz Kuršumlije godinama je bila najbolja u ovoj igri, ali su ih ovog puta Kraljevčani pobedili. Ipak, zbog lepe priče koja je ispratila "dvoboj" dva tima, ekipa sa juga dobila je specijalnu pozivnicu da se takmiči u Sarajevu.

Inače, delegacija Srbije brojala je 270 članova i bila najuspešnija, pošto je osvojila 37 medalja, od čega 16 zlatnih, 11 srebrnih i 10 bronzanih.

Pul naših sponzora: @Coca-Cola @Dunav osiguranje Elektroprivreda Srbije www.eps.rs @post.sted #igresuzakon #DecaSuZakon...

Posted by Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbija on Friday, 23 October 2020
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    19:57 // 28. 10. 2020.

    Osveženje je čuti na ga vim vremenimada imamo mladu i kvalitetnu omladinu.Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: