Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 7. 1. 2018.

| Sport

U Vlasotincu bokseri najbolji kao kolektiv, rukometaši pojedinačno

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Aleksandra Milenkovic i Nikola Djordjevic RK Vlasotince
Nagrađeni i brojni pojedinsi, koji su dali svoj doprinos razvoju vlasotinačkog sporta; foto: Agencija za odnose sa javnošću Publica

Nagrade za najbolje sportiste Vlasotinca u minuloj godini pokupili su rukometaši, pa su tako Aleksandra Milenković i Nikola Đorđević proglašeni za najbolje pojedince. Kada je reč o kolektivu, najuspešniji je bio Bokserski klub Arena, a nagrađeni su i šahisti, atletičari, te mladi fudbaleri.

Rukometašice Vlasotinca, koje su se prošle sezone plasirale u 3. rang takmičenja, predvodila je Milenković, koja je najbolji strelac ekipe. Đorđević je, sa druge strane, dao veliki doprinos muškom pogonu kluba da “prezimi” na 4. poziciji istog ranga takmičenja.

Bokserskim klubom Arena posebno su ponosni u Vlasotincu jer su, kako kažu, zabeležili izuzetne rezultate i dali takmičare za nekoliko kategorija reprezentacije.

Najbolji trener je Miloš Mitov iz Atletskog kluba Vlasotince. Žiri nije zaboravio ni mlađe kategorije, pa je nagradu za razvoj omladinskog sporta dobio predsednik Fudbalskog kluba Jedinstvo Šišava Žarko Kostić, za formiranje škole fudbala i ulazak u Ciciban ligu. Nagrađeni sportisti 2017. Vlasotince Odlikovane i mlade nade vlasotinačkog sporta; foto: Agencija za odnose sa javnošću Publica

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Slobodan Rakić, predsednik Šahovskog kluba Vlasotince, koji je za kratko vreme preporodio klub i formirao školu šaha koja je dala pionirske prvake u svojim uzrastima – objašnjavaju organizatori.

Po prvi put su proglašena i posthumna odlikovanja i to Jovanu Stojanoviću Pajsi, koji je bio na čelu FK Vlasina u njegovim najboljim danima, atletičaru Tomislavu Stefanoviću i rukometnom sudiji Milanu Valčiću.


U 2018. klimatizacija hale i 50 miliona dinara za sport

Ministarstvo omladine i sporta daće 10 miliona dinara, dok će Opština Vlasotince uložiti 6 miliona, kako je rekao predsednik opštine Zoran Todorović, kako bi se uradila klimatizacija i grejanje u sportskoj hali u Vlasotincu.

Radićemo i projekat koji je vezan za izgradnju sportske sale u OŠ "Siniša Janić", a sve u cilju pružanja mogućnosti mladima da se što više bave sportom. Jasno je da sportisti, gde god da se takmiče, prezentuju i mesto odakle dolaze, u ovom slučaju Vlasotince - rekao je Todorović.

On je objasnio i da će se klimatizacija i grejanje raditi sredinom 2018. godine, te da je to jedan od prioritetnih projekata. Predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović kaže da budžet za sport nikada nije bio veći.

Naši sportisti postigli su zapažene rezulate u prethodnoj godini, naravno, uz podršku koju nam pruža lokalna samouprava, a ove godine ona nije izostala. Što se tiče budžeta za narednu godinu, smatram da do sada nikada nije bio veći i iznosi oko 50 miliona dinara - istakao je Jović.

On je zaključio i da se svaki dinar uložen u vlasotinački sport uvek vrati višestruko.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: