Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 9. 5. 2016.

| Sport

U Vranju počela 10. Školska olimpijada

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
490x370-vranje-olipijada-skolska.jpg
Svečano otvaranje najavljeno je 10. maj na Trgu Staniše Stošića; arhivska fotografija: I.M.

Kroz takmičenja u gimnastici, rukometu, košarci, odbojci i malom fudbalu učenici iz cele Srbije takmičiće se do 15. maja na 10. Školskoj olimpijadi u Vranju.

Nakon današnjih takmičenja, svečano otvaranje najavljeno je za utorak i označiće ga defile učesnika koji će krenuti iz Ulice 29. novembra, zatim će proći kroz Ulicu Ive Lole Ribara i pešačkom zonom će doći do Trga Staniše Stošića.

Najbolji đaci - sportisti iz Vranja poneće olimpijski plamen, a najboljem među njima pripašće čast da zapali gorionik sa olimpijskim plamenom.

Najavljeno je da će se prisutnima obratiti šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

U umetničkom delu programa nastupiće glumci Pozorišta “Bora Stanković", kao i članovi GKUD ,,Sevdah", učenici Gimnazije i Muzičke škole „Stevan Mokranjac", deca iz Predškolske ustanove i orkestar Nenada Mladenovića.

U organizaciji Sportskih igara mladih za građane Vranja i učesnike najveće balkanske sportske manifestacije, u subotu, 14. maja, od 19:30 na Trgu Staniše Stošića biće održan i koncert Željka Vasića.

Inače, Sportske igre mladih se održavaju pod sloganom "Živimo život bez droge, jer droga uzima život".

Održavanje Olimpijade su podržali Ministarstvo sporta i omladine i Savez za školski sport Srbije koji je i partner Sportskih igara mladih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: