Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 22. 5. 2018.

| Sport

U derbiju Železničar gostuje Dinamu u Pančevu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
djordje-spasic,-rk-zeleznicar,-maj-2018,-foto-jv-vanja-keser
"Želja" ima dobar skor sa Dinamom ove sezone; foto: JV/Vanja Keser

Lider plej-ofa niški Železničar u sredu, 23. maja gostuje pančevačkom Dinamu, ekipi koju je ove sezone dva puta pobedio i jednom remizirao. Pančevcima treba pobeda da ostanu sa šansama da i naredne godine igraju SEHA ligu, dok bi “Želja” pobedom mogao da potvrdi igranje u regionalnoj ligi sledeće sezone.

Do kraja sezone ostala su još tri kola, a Železničar je na dobrom putu da napravi veliki uspeh. Plasman u regionalnu SEHA ligu je jako blizu, borba za titulu se nastavlja, a Evropa je na vidiku.

Potpuno smo svesni toga da sve ono što smo moji momci i ja radili u prethodnih devet i po meseci staje u narednih deset dana. A uradili smo mnogo. Vratili „Želju“ na glavnu mapu srpskog rukometa, osvojili već jedan trofej, ali samo smo na korak od krune svega toga, plasmana u SEHA ligu i želimo da taj korak i načinimo - kaže za sajt kluba Josif Petković, trener “Želje”.

josif-petkovic-i-igraci-rk-zeleznicar,-maj-2018,-foto-vanja-keser,-jv Idu ka cilju; foto: JV/Vanja Keser

Železničar i Dinamo su se ove sezone sastali tri puta i niški tim je dva puta slavio i jednom je bilo nerešeno. U prvom delu plej-ofa niški tim je na svom terenu slavio sa 30:26, a pre toga još jednom je bio bolji od Dinama kada ga je januara ove godine pobedio u polufinalu na “Partizanovom turniru” (30:29), dok su pre početka sezone u prijateljskom odmeravanju snaga ove dve ekipe igrale nerešeno u Pančevu (27:27).

Dinamo, gledajući tabelu, jeste najveće razočaranje plej-ofa, u smislu da zaista imaju ekipu kvalitetnu da bude glavni kandidat za titulu. Ali, očito da imaju neke svoje probleme i mislim da nemaju više šanse u borbi za prva dva mesta. To, u neku ruku, jeste povoljna okolnost za nas, kao i to što nam ne visi mač nad glavom, jer poraz u Pančevu ne bi bio smak sveta. Ali, mi tamo idemo sa ambicijom da pobedimo - dodao je Petković.

U dosadašnjem toku doigravanja “Želja” ima najbolji napad (193 data gola) i najbolju odbranu (173). Pančevačka ekipa je pretposlednja na tabeli plej-ofa sa 3 pobede i četiri poraza, a da i sledeće godine igra SEHA ligu ima samo teoretske šanse i potrebno je da pobede u sve tri utakmice do kraja.

Utakmica u Pančevu počinje u 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    17:14 // 22. 5. 2018.

    Razvaljuj!
    Cobi,poradite na markrtingu,privlacenju publike,igramo mnogo ozbiljnija takmicenja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: