Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:19, 6. 12. 2021.

| Sport

U derbiju začelja odbojkaši Niša poraženi od Spartaka iz Ljiga

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
OK NIŠ
Ekipa iz Niša ostala na samo jednoj pobedi; foto: Vanja Kesar /JV

U vrlo neizvesnoj utakmici 10. kola Superlige, odbojkaši Niša poraženi su na svom terenu od ekipe Spartaka iz Ljiga rezultatom 3:1 (26:24, 22:25, 25:20 i 25:23). Bio je to duel dve ekipe sa začelja tabele, a gosti su ovom pobedom uvećali šanse za opstanak u društvu najboljih, dok su niški odbojkaši ostali prikucani za dno tabele.

Gosti iz Ljiga stekli su prednost u prvom setu, koju su uspevali da održavaju do finiša, kada su se odbojkaši koje sa klupe predvodi Dragan Svetozarević vratili (22:22). Ipak, više živaca u finišu imali su odbojkaši Spartaka i uspeli da povedu (26:24). Spartak i drugi set mnogo bolje započinje, imali su u jednom trenutku prednost i 6 poena (12:6), ali su Nišlije uspele da preokrenu i dođu do rezultatskog poravnanja (25:22).

Nije izgubljeni set previše uticao ne Ljižane, pa su bez većih problema opet došli do vođstva u setovima 2:1 (25:20). U četvrtom, a kasnije će se ispostaviti poslednjem setu, Nišlije su imali šansu da meč odvedu u odlučujući set, vodili sa 18:15, ali su se igrači Spartaka uspeli da se vrate i da reše meč u svoju korist (25:23).

Ekipu iz Niša u sredu, 8, decembra, već očekuje revanš meč šesnaestine finala Čelendž kupa protiv ekipe Sportinga, a za prolazak u dalji tok takmičenja biće im neophodna pobeda maksimalnim rezultatom, pošto su u Lisabonu poraženi rezultatom 3:1.

Odbojkaška Superliga 10. kolo: Niš - Spartak Ljig 1:3 (24:26, 25:22, 20:25, 23:25)

Dvorana: Čair;

Sudije: Balandžić - Đerfi:

Niš: Mašulović 13, Savić 7, Jović, Đokić, Milovanović 7, Miljković, Konstandinović, Stojković 11, Živanović, Mustafa 8, Cvetanović, Jelić 11, Jovanović, Mohamed 3;

Spartak: Kopunović, Fet 13, Vukadinović, Nadazin 18, Matić 5, Glavinić 5, Grković, Lozić, Milovanović 1, Janković, Medak, Maksimović 12, Koničanon 4, Bekrić 14;

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Trener

    16:50 // 6. 12. 2021.

    Treneru treneru

  • nesanis

    14:49 // 6. 12. 2021.

    Niški odbojkaši, košarkaši i rukometaši ,za vikend, svi poraženi. Loše stanje niškog sporta

    • VAR tehnolog

      06:52 // 7. 12. 2021.

      Dobro jutro ! Dok si detektovao, pocelo raspadanje !

  • zoran

    11:47 // 6. 12. 2021.

    Lopovska i korumpirana vlast,uništila je niški sport po čemu je Niš bio prepoznatljiv ne samo u staroj SFRJ,već i u Evropi.
    Tuga.I niko ne reaguje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: