Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 1. 9. 2020.

| Sport

U evropskim kupovima Naisa protiv skopskog Čaira, "Želja" u Ankari

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Naisa Železničar
Naisa "u komšiluku", Železničar čeka dug put; foto: Vanja Keser

Debitant u takmičenju pod okriljem Evropske rukometne federacije (EHF) - Čair iz Skoplja biće rival niškoj Naisi u 2. rundi Evropskog kupa. Železničar je izvukao starog znanca - Spor Toto iz Ankare, sa kojim se već susreo 2005. godine.

Ženski rukometni klub Naisa će 10. ili 11. oktobra igrati u Skoplju, a nedelju dana kasnije planiran je revanš u Nišu. Ekipa Čair je u trenutku prekida prošle sezone bila na deobi 4. pozicije u najjačem šampionatu za rukometašice u Severnoj Makedoniji i tako se plasirala na međunarodnu scenu. Trener Nišlijki Svetislav Jovanović bio je zadovoljan žrebom.

Zadovoljni smo iz više razloga. Skoplje je blizu i neće biti problema sa organizacijom puta. Što se kvaliteta tiče, siguran sam da je on na našoj strani, tako da očekujem siguran prolaz u narednu rundu takmičenja - kaže Jovanović.

Prvi meč muškog Evropskog kupa Nišlije će igrati u Ankari, 14. ili 15. novembra, a revanš nedelju dana kasnije u Nišu. "Želja" i Spor Toto već su se sastali 2005. godine u 3. rundi Čelendž kupa, samo se tada turski klub zvao Milli Piyango. Nišlije su bile bolje u tom dvomeču, a te godine stigle su do četvrtfinala ovog takmičenja. Od 2004. do 2013. godine turski klub bio je redovni učesnik evropskih takmičenja, ali dalje od osmine finala nikada nije stigao.

U trenutku kada je prekinuta sezona u turskoj Superligi Spor Toto je zauzimao 3. poziciju, što mu je omogućilo da se nakon sedam godina pauze vrati u međunarodne vode.

Inače, novi sistem žreba primenjen je u Beču. Zbog epidemije, osim na grupe onih koji su nosioci i onih koji to nisu, klubovi su dodatno podeljeni u zone, prema delu Evrope u kome se nalaze. Kako su rekli u EHF-u, to je urađeno kako timovi ne bi putovali na suprotne strane kontinenata i imali problema sa preventivnim merama.

To je pak povećalo mogućnost da klubovi iz Srbije i Kosova dobiju za rivale jedni druge, zbog čega su Naisa i Železničar prvi dobili rivale. Dva niška kluba su ciljano izvučena prva kada su stavljene loptice iz "zone 2", dodati njihovi protivnici, pa tek onda u posude sa ostalim kuglicama dodani predstavnici Kosova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivke

    13:54 // 3. 9. 2020.

    A gde je “tzv “ Kosovo?
    Šta će nama neprijatelji kad smo sami sebi dovoljni.....

  • Džo

    20:48 // 1. 9. 2020.

    Je l' dozvoljena publika u Nisu?

  • Mara

    14:48 // 1. 9. 2020.

    Samo optimisticno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: