Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 22. 11. 2019.

| Sport

U niškom derbiju u futsalu tenzija, crveni kartoni i trijumf Vinter sporta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kalča Vinter sport futsal
Očekivano, mnogo tenzije na gradskom derbiju; foto: Vanja Keser

Borben, sa mnoštvom lepih poteza, ali i propuštenih prilika, pun emotivnog naboja, koji je doveo do dva crvena kartona, po jedan na svakoj strani, bio je gradski derbi u futsalu između Kalče i Vinter sporta. Tenzija i neizvesnost je vladala u sali niške Osnovne škole "Mika Antić" do poslednjih sekundi, a trijumfovao je bolje plasirani Vinter sport sa 4:3.

Glavni utisak prvog poluvremena bio je da je formalni domaćin Kalča propustio veliki proj prilika - pucala je stativa, nisu iskorišćeni ni slobodni udarci, baš kao ni izgledne kontre.Vinter sport je sa druge strane na najbolji način iskoristio iskustvo svojih futsalera i realizovao prilike, uprkos sjajnim intervencijama golmana rivala.

Tim sa kraćim stažom u Prvoj ligi poveo je u 7. minutu, pogotkom Jovana Đorđevića. U naredna četiri minuta još jednom je pogodio Đorđević, još i Nemanja Jovanović, za 0:3 u korist Vinter sporta. Dodatno se uvukla nervoza u mladi tim Kalče - brzopleto su napadali i prelako gubili lopte, a svaki njihov traljaviji pas futsaleri Vinter sporta su presecali i produžavali u napad. Vinter sport futsal Prva liga novembar 2019 Miloš Jovan Đorđević foto Južne vesti Vanja Keser Pobeda Vinter sporta, za treću poziciju na tabeli; foto: Vanja Keser

Prvi pogodak Kalča je postigao u 17. minutu, a strelac je bio Denis Ramić iz kaznenog udarca, pošto je Vinter sport, košarkaškim rečnikom, rano izašao iz bonusa. Do kraja poluvremena je malo nedostajalo da bude viđen još po jedan gol sa obe strane - Kalčin golman je zaustavio loptu na samoj gol-liniji, Veroljub Vukadinović promašio zicer, a jedan šut je udario i u unutrašnju stranu stative, lopta se odbila, a golman je izvukao u poslednjem trenutku.

U drugom poluvremenu su više pažnje od same igre privlačile tenzije na terenu. Sve je počelo crvenim kartonom za Marka Ilića iz Vinter sporta, jer je sudija procenio da je namerno laktom udario rivala. Odluku arbitra ispratila je bura sa klupe i kratko zaustavljanje utakmice. Ni sa igračem više Kalča nije uspeo da postigne gol, ali jeste da i sam ostane bez jednog igrača, pošto je kapiten Danilo Kostić dobio drugi žuti karton zbog ispucavanja lopte.

Publika hala Mika Antić futsal novembar 2019 foto Južne vesti Vanja Keser Puna hala "Mika Antić" ispratila gradski derbi; foto: Vanja KeserMaestralni gol za 1:4 postigao je Miloš Đođević, koji je iz ugla terena pogodio ugao okvira gola, a lopta se odbila na unutra. Pogodak, koji je izazvao povike sa punih tribina sale, zasenilo je padanje u nesvest jednog od igrača Vinter sporta, ali su uspeli da ga oporave.

Sa dva gola u pet minuta Aleksandar Janjić je smanjio na 3:4 i vratio neizvesnost u završnicu meča. Kalča je prokockao dve odlične kontre, Vinter sport kazneni udarac, u poslednjem minutu formalni domaćin je napao sa 5 igrača u polju, ali do remija nije uspeo da dođe.

Vinter sport je sada treći na tabeli Prve lige, a Kalča peti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: