Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:03, 6. 3. 2019.

| Sport

U poslednjim sekundama Zagreb "slomio" Železničar i slavio u "Čairu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
VAK-9849
foto: JV / Vanja Keser

I pored velike borbe, odlične partije, vođstva većim tokom utakmice i velikom podrškom sa tribina "Čaira" rukometaši Železničara nisu uspeli da naprave iznenađenje u poslednjem kolu SEHA lige, pošto je golom Vlaha 18 sekundi pre kraja Zagreb pobedio. Železničar se sada okreće Kupu i Prvenstvu Srbije.

kocic,-zeleznicar,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Poslednji meč u debitantskoj sezoni regionalnog takmičenja Železničar je odigrao na vrhunskom nivou i uspeo sve vreme da parira nekadašnjem dvostrukom prvaku, četvorostrukom vicešampionu Evrope i najtrofejnijem klubu sa prostora bivše Jugoslavije.

Odlično i motivisano je počeo Železničar, koji je imao i dobru podršku sa tribina hale "Čair". Nakon početnih 1:0 za Zagreb, domaći su izjednačili, pa poveli sa 4:1 golovima Markovića (dva puta iz sedmerca), Milosavljevića i Živkovića iz igre.

zivkovic,-rk-zeleznicar-nis,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Raspoložen je bio Milosavljević koji je doneo prednost od 6:3, ali je golovima Mandića i Horvata Zagreb došao na minus jedan. Golmani Železničara nisu bili na nivou u prvom poluvremenu pošto su i Darko Stošić i Miroslav Kocić, zimsko pojačanje, upisali po jednu odbranu.

Držao se "Želja", nije dozvoljavao da Zagreb izjednači, a na polovini prvog dela igre domaćin je vodio 10:8 pogotkom Sretenovića. Nakon tog gola golman niške ekipe Stošić je odbranio Mandiču, što je Milosavljević iskoristio da razigra Jevtića za 11:8. To je nateralo trenera gostiju da uzme tajm-aut.

Zbog igrača više u polju od dozvoljenog Železničar je dobio isključenje, ali to nije mnogo uticalo na domaće pošto su sačuvali gol u narednom napadu Zagreba.

Vodio je Železničar i 13:10, ali isključenje Mađara iskoristili su gostujući rukometaši da sa igračem više dođu do 13:12 u 21. minutu. Vodila se žestoka borba, "Želja" se nije predavao, izdržavao napade protivnika, ali i koristio svoje šanse. Drugo izjednačenje na utakmici viđeno je tek u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Sretenović je dvadesetak sekundi pre isteka 30. minuta doneo prednost od 18:17, ali poslednjih desetak sekundi prvog poluvremena na najbolji način iskoristio je Zagreb golom Kontreca, za izjednačenje pred odlazak na odmor (18:18).

zelja,-klupa,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

I sa igračem manje na početku drugog poluvremena Železničar je došao do vođstva golom Spasića iz sedmerca. Ipak, grešku protivnika nije iskoristio za osetniju prednost, a Mandič je bio precizan i bilo je 19:19.

Milovanović je dobrim golom doneo novu prednost Nišlijama, a nakon novog izjednačenja, Vejin je bio precizan za 21:20.

Pri rezultatu 21:21 Jevtić je promašio priliku za vođstvo, a grešku Zagreba nije iskoristio ni Kljajić pošto je Kastelic bio siguran na svom golu. Velika borba viđena je ispred oba gola, a onda je Sretenović iznudio sedmerac koji je u 40. minutu iskoristio Spasić za 22:22.

VAK-9820 foto: JV / Vanja Keser

Treće isključenje i crveni karton Ante Babić iz "Želje" dobio je u 41. minutu, ali nisu se njegovi saigrači predavali i minut kasnije Đorđe Spasić je iskoristio još jednu priliku iz sedmerca za novo vođstvo (23:22). Ipak, to je kratko trajalo jer je Mandič doneo novo izjednačenje.

Niška publika je pružala podršku svojim ljubimcima, a igrači domaćina su se odužili velikom borbom na terenu i novim vođstvom, zahvaljujući golu Sretenovića (24:23 u 44. minutu).

Ipak, Božić i Mandič su doneli preokret (24:25), ali uzvratio je Živković. Nakon novog gola Mandiča, nošeni velikom podrškom sa tribina, pogađali su Jevtić i Živković za novu prednost (27:26 u 48. minutu).

To je nateralo trenera gostiju da uzme tajm-aut, a potom su ekipe nezimenično davale golove - da bi u 52. minutu Vejin lepim golom postavio rezultat 29:28.

Hrstić je potom pogodio mrežu domaćina, pa je Veselin Vujović zatražio tajm-aut. Odličnom igrom u napadu, Sretenović je iznudio sedmerac koji Spasić nije iskoristio, ali je odbijenu loptu potom zabio u mrežu.

VAK-9836 foto: JV / Vanja Keser

Brza igra, precizni napadi i Vejin i Spasić održavaju prenost "Želje" - 32:31 u 55. minutu. Vlah je potom doneo novo izjednačenje i igru nerava, a naredna tri minuta nisu viđeni golovi.

Minut i 21 sekundu pre kraja Vujović je zatražio novi tajm-aut, ali je Milosavljević u prvom napadu nakon mini-odmora promašio šut, pa je trener gostiju 32 sekunde pre kraja uzeo tajm-aut.

18 sekundi pre kraja Vlah je iznudio penal za Zagreb što je Mandič iskoristio, a sa druge strane i pored brzog centra, Milovanović nije uspeo da donese bod Nišlijama jer je dva puta izblokiran.

Na kraju, Železničar je ostao na 8. mestu SEHA lige sa 5 pobeda, remijem i 12 poraza. Nišlije se sada okreću Kupu Srbije pošto 17. marta gostuju Vojvodini u četvrtfinalu.

ŽELEZNIČAR - ZAGREB 32:33 (18:18)

Hala "Čair", Niš

Gledalaca: 1.500 (zvanični sajt SEHA lige)

Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija)

Sedmerci: Železničar 6 (7), Zagreb 5 (5)

Isključenja: Železničar 12 minuta, Zagreb 10 minuta.

Crveni karton, treće isključenje: Ante babić, Železničar (41. minut)

ŽELEZNIČAR: Darko Stošić 2 odbrane, Miroslav Kocić 1 odbrana, Nemanja Milovanović 2, Stevan Sretenović 4, Andrija Mađar, Predrag Vejin 4, Marko Milosavljević 3, Nemanja Živković 5, Đorđe Spasić 5, Dobrivoje Marković 5, Vladimir Jevtić 3, Miloš Božović, Aleksa Kljajić, Matija Pižurica, Aleksandar Pavlović, Ante Babić 1.

ZAGREB: Radivoje Ristanović 2 odbrane, Urh Kastelic 5 odbrana, Filip Vistorop, Luka Mrakovcic 4, Josip Bozic Pavletic 6, Tin Kontrec 3, Senjamin Buric, Ivan Sršen 1, Zlatko Horvat 1, Gregor Potočnik, Valentino Ravnić 3, David Mandič 8, Matej Hrstić 2, Damir Bičanić 1, Aleks Vlah 4, Josip Vekic.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:53 // 7. 3. 2019.

    Biće bolje

  • inkasa

    21:25 // 6. 3. 2019.

    Totalno nezasluženo, vodimo čitavu utakmicu i na kraju sedmerac za njih!

    • Rukometas bivsi

      08:35 // 7. 3. 2019.

      Lopta je okrugla...a ko razume shavice!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: