Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:43, 17. 8. 2020.

| Sport

U svom nekadašnjem domu Rovčetu, "Želja" počeo pripreme

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
zeleznicar pripreme, avgust 2020, nis, foto jv vanja keser 5
foto: JV / Vanja Keser

Posle tačno pet meseci rukometaši Železničara iz Niša odradili su prvi zajednički trening, a početak priprema bio je na mestu gde je rođen mali rukomet i u nekadašnjem domu "Želje" - Rovčetu. Ispod zidina Tvrđave, gde je nekada bio sportski centar Niša, prisutne igrače koji su individualno odradili po 44 treninga prethodnih meseci, pozdravio je trener Đorđe Teodorović rečima: "U ovoj Tvrđavi, imamo 'tvrđavu od momaka'".

zeleznicar pripreme, avgust 2020, nis, foto jv vanja keser 4 foto: JV / Vanja Keser

Na prvom treningu koji bi stare ljubitelje rukometa mogao da podseti na slavne i značajne utakmice na otvorenom, bilo je 15 iskusnijih igrača i 6 omladinaca.

Trener Đorđe Teodorović, oduševljen ambijentom istakao je da "u ovoj Tvrđavi, imamo 'tvrđavu od momaka'", a rekao je da je zadovoljstvo videti ih u ovolikom broju.

Naša najveća snaga biće kontinuitet, koga u srpskom rukometu ima tako malo, a mi smo u minimalno izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Nedostaju dvojica igrača Jevtić i Milovanović, igrači iz središnjice odbrane, jedan pivot koji je bio jedan od oslonaca ekipe, ali tu su Trkulja i Arizanović i veliko mi je zadovoljstvo da smo uspeli da ih dovedemo - rekao je Teodorović.

zeleznicar pripreme, avgust 2020, nis, foto jv vanja keser 8 foto: JV / Vanja Keser

O novajlijama je imao lepe reči:

Trkulja je izrazito kvalitetan u odbrani, sjajan za pozitivnu atmosferu u ekipi, Arizanović je prekrasno vaspitan momak i izuzetno talentovan, a pregovaramo sa još nekoliko pojačanja, s tim što smo već na prvom treningu imali nekoliko momaka na takozvanoj probi. Tu je bio i kompletan omladinski pogon, što je još jedan dokaz stasavanja ovog kluba - kazao je Teodorović.

zeleznicar pripreme, avgust 2020, nis, foto jv vanja keser 2 foto: JV / Vanja Keser

Kao važan deo priprema trener "Želje" je istakao individualne treninge igrača tokom prethodnog perioda.

Naš drugi kvalitet jeste pravovremeni, čak i prevremeni početak rada. Poučeni lošim iskustvom od prošlog leta, sada su igrači u „programu“ već osam nedelja, odradili su 44 treninga i svaka im čast na predanosti, trebalo bi da su već odlično spremni došli na prvo okupljanje - istakao je Teodorović.

zeleznicar pripreme, avgust 2020, nis, foto jv vanja keser 6 foto: JV / Vanja Keser

On je trojici najboljih, prema njegovoj evidenciji Nikoli Matoviću, Lazaru Anđelkoviću i Vladanu Arizanoviću, podelio simbolične poklone.

Predsednik kluba Ljubomir Pavlović poželeo je igračima dobro zdravlje i još bolje rezultate:

Klub smo prihvatili u izuzetno teškoj situaciji, ali smo velikim naporima uspeli da imamo odličnu godinu za nama. Verujem da nije daleko dan kada ćemo prestati da mislimo o finansijskim „repovima“ i okrenuti se samo sportskim pitnjima i planovima. Mi ćemo i dalje govoriti skromno, ali ćemo pokušati da ostvarimo najbolje moguće rezultate i da iz ekipe koju imamo izvučemo maksimum - istakao je Pavlović.

Prvom treningu prisustvovali su Miroslav Kocić, Nikola Matović, Darko Stošić (golmani), Đorđe Spasić, Boris Radivojević (leva krila), Lazar Anđelković, Danilo Stojanović (desna krila), Aleksandar Stojanović, Veljko Stanojević (desni bekovi), Aleksandar Pavlović, Bojan Radivojević, Vladan Arizanović (srednji bekovi), Marko Milosavljević, Stefan Trkulja (levi bekovi) i Petar Petrović (bek/pivot).

Kompletan pogon Železničara će u utorak ujutru, kako kažu u klubu, odraditi testiranja na virus korona, a očekuju ih i redovni sportski pregledi, pa ulazak u halu "Čair" i nastavak priprema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: