Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 19. 1. 2020.

| Sport

U test mečevima "Želja" slavio, Naisa izgubila i povredio joj se golman

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Naisa Železničar
Naisa sezonu nastavlja narednog vikenda, "Želja" prvog dana februara; foto: JV/Vanja Keser

Za prolećni deo prvenstava niški rukometaši i rukometašice pripremali su se na prijateljskim utakmicama u hali "Čair" - Železničar je savladao drugoligaša kragujevački Radnički sa 42:30, a Naisa je tesno izgubila od drugoplasiranog tima Superlige Bekamenta, rezultatom 28:29. Više od igre i rezultata, utakmicu rukometašica obeležila je ozbiljna povreda golmana Anastasije Čogurić, koja će, kažu u klubu, morati na višemesečnu pauzu.

Nemili trenutak dogodio se u 20. minutu duela, prilikom jedne odbrane.

Prema prvim procenama stradali su prednji ukršteni ligamenti kolena, što je jedna od najtežih povreda sportista. To praktično znači da će Anastasija biti više meseci van terena - navodi se na sajtu kluba.

Kada je reč o samoj utakmici, i za Bekament i za Naisu zaigrale su i rukometašice koje inače ne dobijaju značajnu minutažu. Utakmica je bila ujednačena, domaće rukometašice uglavnom vodile, ali je tim iz Aranđelovca slavio.

Niški rukometaši su pak odigrali dobar i neobično efikasan meč. Nije bio drugoligaš spreman da parira timu koji zimuje na 2. poziciji ARKUS lige, pa su domaći već na poluvremenu imali dvocifrenu prednost.

Ukupno su krilni igrači domaćih postigli 30 golova, koliko i kompletna ekipa Radničkog - navode u klubu.

Superliga za rukometašice počinje nedelju dana ranije u odnosu na najjače domaće takmičenje za rukometaše, pa će Naisa prvi takmičarski meč u 2020. godini odigrati 25. januara, kada će od 18:30 dočekati Mladost iz Nove Pazove.

Prvog dana februara nastaviće se i takmičenje u ARKUS ligi, a u njemu će "Želja" gostovati Šamotu u Aranđelovcu. Pre toga Nišlije planiraju još jedan prijateljski meč.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: