Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 22. 1. 2020.

| Sport

U vreloj atmosferi "Čaira" OK Niš pobedio Vojvodinu u prvom meču polufinala Kupa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, radovanje, polufinale kupa, nis januar 2020, foto jv vanja keser
Prvo poluvreme dobijeno; foto: JV / Vanja Keser

U prvom meču polufinala Kupa Srbije odbojkaši Niša pobedili su aktuelnog šampiona Vojvodinu rezultatom 3:2 (25:27, 25:22, 25:23, 20:25, 15:11), ali ih u revanšu čeka težak zadatak jer će prolazak u finale obezbediti ekipa koja bude imala bolji set-količnik, odnosno poen-količnik. Velikom borbom i raznovrsnom igrom Nišlije su drugi put ove sezone slavile protiv Novosađana na svom terenu.

Hala "Čair" nije bila puna, ali je atmosfera u niškom hramu sporta bila prava odbojkaška. Meč odigran na tarafleksu ličio je na pravi derbi, kao što mu i priliči jer su se sastali lider i druga ekipa Superlige.

Od starta meča odbojkaši Niša pokazali su veliku želju i da se ne plaše favorizovane Vojvodine, najtrofejnijeg tima u Srbiji. Uz dva poena Keita Nišlije su povele (2:0), a uz dve greške u redovima Noosađana prednost je glasila 4:1. Serijom 3:0, zahvaljujući greškama domaćina, Vojvodina je izjednačila (6:6), a potom i preokrenula (8:7). Nisu Nišlije lako prepuštale poene, ali ni lako osvajale, pa su Ikbajri i Keita doneli novu prednost (13:11). Međutim, dobrim servisima Perića Vojvodina je napravila seriju od 5:0 i povela sa (17:15). Velika borba se vodila na taraflesku u "Čairu", a Keita je doneo novu prednost Nišu (20:19). Lošim potezima gostiju Niš je poveo sa 23:21, ali je Perić uz dva asa i jedan poen doneo prvu set-loptu "Voši". Kapiten Niša Milan Stojković je blokirao, ali njegov tim nije uspeo da preokrene i novosadska ekipa je iskoristila treću set-loptu (27:25).

Iscrpljujući prvi set malo je poremetio redove Nišlija kojima ništa nije polazilo za rukom početkom druge deonice, pa je Vojvodina vodila sa 5:1. Ređale su se servis-greške na obe strane, ali i po neki as, a Novosađani su održavali prednost (16:12). Tajm-aut domaćina malo je "prodrmao" Nišlije koje su preko Keite, Jelića, Čubrila i Ikbajrija napravile seriju 4:0 i povele sa 20:19, a odličan na servis-liniji bio je Nemanja Čubrilo. Publika je davala podršku domaćim odbojkašima, koji su igrali sve bolje, a Ikbajri je sa dva bloka i poenom pomogao Nišu da izjednači u setovima na 1:1 (25:22).

milan stojkovic, ok nis, polufinale kupa srbije, nis, foto jv vanja keser Velikom borbom do svakog poena; foto: JV / Vanja Keser

Niš je poveo sa 3:0 početkom trećeg seta poenima Čubrila i Keite, a Vojvodina je izjednačila (3:3). Domaćin je imao plus 4 (10:6) poenom Čubrila i asom Ikbajrija. Gosti su grešili, Nišlije to koristile da održavaju prednost. Sudije su dosudile gostima par spornih poena, pa je Vojvodina uspevala da smanji zaostatak (18:17). Ipak, Keita i drugari nisu dozvoljavali da to utiče na njih, pa su velikom borbom održavali prednost i na kraju iskoristili drugu set-loptu za vođstvo u setovima (25:23).

Početak četvrte deonice doneo je izjednačenu borbu (3:3), ali su igrači Vojvodine uspeli da naprave seriju i povedu sa 8:4. Prednost gostiju od 10:5 naterala je Niš na tajm-aut, amada im je to malo pomoglo. Grešilo se na servis-liniji sa obe strane, ali Novosađani su uspeli da povedu sa 14:9. Keita je sa dva poena pomogao Nišu da stigne na minus 2 (13:15), a onda je Vojvodina opet otišla na plus 5 (18:13). Gosti su čuvali rezultat i na kraju izjednačili u setovima na 2:2 (25:20).

ok nis, posle meca polufinala kupa srbije, ok nis, foto jv vanja keser Slavlje na kraju; foto: JV / Vanja Keser

Odlučujući set je počeo izjednačeno, a nakon servis-greške Todorovića i asa Ikbajrija, Niš je poveo sa 7:5. Ni tajm-aut nije pomogao Novosađanima da ponovo izjednače, a pri rezutatu 9:7 Ivković je blokirao i publika se ponovo podigla i pružala veliku podršku Nišlijama. Na krilima navijača niški odbojkaši su pokazali sav talenat i polako prikupljali poene. Upisavali su se Keita i Ikbajri, a pridružio im se Čubrilo prvo blokom za 14:10, a potom i smeč-poenom za pobedu (15:11).

Da pred Nišlijama nije lak zadatak u revanšu, smatra i trener Dragan Svetozarević.

Očekuje nas mnogo teška utakmica, ali idemo i tamo da se borimo. Najavili smo spektakl u "Čairu" pred meč, to smo i pružili. Rekli da nećemo biti samo posmatrači, pobedili smo - kaže Svetozarević.

Revanš je 4. ili 5. februara u Novom Sadu, a pre toga niški odbojkaši igraju meč Superlige protiv Crvene zvezde. Duel u Beogradu je u petak, 24. januara od 18 sati.

NIŠ - VOJVODINA 3:2 (25:27, 25:22, 25:23, 20:25, 15:11)

Hala "Čair", Niš

Trajanje meča: 128 minuta

Gledalaca: 500 (podatak Odbojkaškog saveza Srbije)

NIŠ: Milovanović, Kejta 29, Stojković 5, Ikbajri 19, Čubrilo 13, Jelić 1, Jović (libero), Pejčić, Nikić, Ivković 2, Živanović, Jovanović.

VOJVODINA: Mašulović 16, Blagojević 16, Todorović, Rudić 8, Perić 23, Nikić 13, Lakčević (libero), Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić (libero), Buša 1, Radović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    11:30 // 23. 1. 2020.

    Bravo, bravo momci! Samo reči hvale! Velika borba,velika pobeda! Bravo za publiku, tako se navija i bodri svoj tim! Bravo za Čaplju, osmehom se daje podrška momcima! Sad samo hrabro,odlučno i smireno u revanš, nemate šta da izgubite, jer vi ste već ušli u isoriju, sve je na vašoj strani. A oni bogami nek razmišljaju. Olako su nas shvatili. NAPRED! NAPRED!

  • Odbojkaški navijač

    08:20 // 23. 1. 2020.

    U hali je bilo najmanje 1200-1300 ljudi, a ne 500 kao što je navedeno...

  • Mara

    05:49 // 23. 1. 2020.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: