Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 31. 5. 2018.

| Sport

UEFA potvrdila: Radnički dobio licencu za Evropu, čeka se odluka gde će da igra

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk radnicki
Radnički se nada da će Evropu igrati na "Čairu", foto: JV/Vanja Keser

Da bi se stekli uslovi da se mečevi kvalifikacija za Ligu Evrope igraju na stadionu "Čair" potrebna su određena poboljšanja, rekli su u Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) Južnim vestima. U Fudbalskom klubu Radnički kažu da su u toku radovi na ispunjavanju uslova koje traži UEFA.

Da je inspekcija bila na stadionu "Čair", UEFA je potvrdila novinarima Južnih vesti, a licencu Radničkom daje Fudbalski savez Srbije koji je prošle nedelje potvrdio da niški klub može da igra u Evropi.

Možemo da potvrdimo da je inspekcija UEFA bila na stadionu "Čair" u Nišu. To je standardna procedura koja je potrebna ako UEFA ne poznaje stadion, taj stadion nije bio korišćen u takmičenjima UEFA više od četiri sezone ili je bio renoviran skoro. Izveštaj inspekcije nije javni dokument i zato je podeljen isključivo sa klubom i nacionalnim savezom - kažu u Evropskoj kući fudbala.

Izveštaj UEFA je stigao u Radnički, potvrdili u ovom niškom klubu, a u njemu se nalaze uputstva po kojima treba da se sredi stadion "Čair" kako bi se utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope igrale na tom terenu.

Da bi se stekli uslovi da se mečevi kvalifikacija za Ligu Evrope igrali na stadionu "Čair" potrebna su određena poboljšanja da bi stadion bio u kategoriji 3 standarda UEFA. Konačni rok koji ima Fudbalski savez Srbije, koji je ovlašćen za izdavanje licenci u ovom slučaju, da završi listu licenciranih klubova je 31. maj - dodaju u Evropskoj kući fudbala.

U Radničkom su rekli da se trenutno izvode radovi na stadionu "Čair" prema uputstvima UEFA, ali nisu rekli do kada je rok da se sve sredi i kada se očekuje nova inspekcija.

Verujemo da će se prvo kolo kvalifikacija Lige Evrope igrati na našem stadionu - kažu u Radničkom.

Podsetimo, prvi meč kvalifikacija je 12. jul, a revanš je nedelju dana kasnije. Radnički je nosilac na žrebu koji 19. juna.

Još nije poznato da li će Grad Niš i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pomoći u uređenju stadiona pošto nisu odgovorili na pitanja novinara Južnih vesti. Ministarstvo je samo potvrdilo da "Čair" nema upotrebnu dozvolu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    17:10 // 31. 5. 2018.

    Trecu sezonu za redom ja pisem kako se dzabe borimo za evropu da prvo stadion treba spremiti ali dzabe bulatovic pojeo celu zapadnu tribinu

  • Aca

    12:59 // 31. 5. 2018.

    Zovite Kacara, Bulatovicev pulen da pomogne ....

    • Meraklija veteran

      14:06 // 31. 5. 2018.

      Koliko god da se slazem sa tvojim komentarom moram da kazem da je za mene Radnicki iznad dnevno politickih desavanja.
      Kako god, dajte da se nesto uradi i da gledamo tu evropu u Nisu.
      Pozdrav!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: