Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 12. 4. 2021.

| Sport

UEFA sumnja da su utakmice Radničkog i Radnika nameštene

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Radnički Radnik
UEFA dostavila dokumentaciju; ilustracija; foto: Vanja Keser

Fudbalski savez Srbije potvrdio je da Evropska fudbalska federacija (UEFA) dostavila dokumentaciju o sumnjivim mečevima iz ove godine, a list Danas saznaje da je u pitanju 6 mečeva, među kojima su i oni čiji si akteri bile ekipe sa juga. U pitanju su mečevi Rad - Radnik i Mladost - Radnički.

Među mečevima za koje je iskazana sumnja u nameštanje zbog poklanjanja bodova je i utakmica između Rada i Radnika (2:0), dok je među utakmicama za koje se sumnja da su nameštene tako što je u azijskim kladionicama uplaćena ogromna svota novca na njihov ishod i broj golova navodno i ona između Mladosti i Radničkog (4:1).

Saznanja portala Sportklub o nameštanju dve utakmice domaćeg fudbalskog takmičenja potvrdili su u FSS-u, portparol Milan Vuković rekao je da je nadležni organi rade svoj posao.

Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima, koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena - saopštio je Vuković.

On nije naveo na koliko mečeva se sumnja, a list Danas piše da je reč o 6 utakmica.

Danas iz izvora bliskog evropskoj "kući“ fudbala saznaje da se sumnja da je čak šest mečeva namešteno samo u poslednjih mesec dana, što zbog zarade na kladioničarskim uplatama, što zbog već uobičajenog poklanjanja bodova po sistemu tri za tri - klub koji je osigurao ostanak u ligi namerno izgubi od onoga kome trebaju bodovi, i tako vraća za prethodnu "uslugu“ iste vrste. Ili vraćanje sledi naredne sezone - piše Danas.

Surduličani su izgubili u Beogradu 21. marta, a iako su u tom trenutku bili mnogo bolje plasirani na tabeli i u dobroj formi, kladionice su ipak za favorita postavile ekipu sa Banjice, a klađenje na ovu utakmicu na sam dan utakmice nije ni bilo moguće.

Radnički je ubedljivo poražen u Lučanima 2. aprila, a nakon poluvremena bez golova, u nastavku je postignuto čak 5 pogodaka.

Podsetimo, Nišlije su već bile akteri dokazanog nameštenog meča - Viši sud u Novom Sadu osudio je na 15 meseci zatvora fudbalskog sudiju Srđana Obradovića iz Jagodine zbog favorizovanja domaćina na meču iz 2018. godine između Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog.

Spisak sumnjivih mečeva:

Mladost - Zlatibor 0:2 (3. mart, 25. kolo)

Mačva - Proleter 3:1 (7. mart, 26. kolo)

Rad - Radnik 2:0 (21. mart, 28. kolo)

Novi Pazar - Proleter 5:0 (21. mart, 28. kolo)

Mladost - Radnički Niš 4:1 (2. april, 29. kolo)

Rad - Vojvodina 2:0 (7. april, 30. kolo)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija

    22:01 // 12. 4. 2021.

    Ne, nenamestaju haha.
    Treba neko od nasih nadleznih da proveri i to sto treneri mladjih kategorina uzimaju pare od roditelja kako bi pustali njihovu decu da igraju, pogotovo u kvalitetnoj ligi, sto se vidi i po rezultatima, obadve ekipe na dnu tabele.
    Ujedno i pustaju da igraju samo deca sa kojom ti isti treneri rade individualno. OBAVEZNO PROVERITI

    • Razbibriga

      20:23 // 13. 4. 2021.

      Apsolutno ! Ima i onih, cija deca su prosecno talentovani, ali cale kupi lopte, stitnike i mreze i dete donatora igra .

  • Дракче Тормак

    20:54 // 12. 4. 2021.

    А нису им сумњиви резултати у другим ЕУ првенствима, један пример уназад месец дана Премијер лиге енглеског првенства. Проверите резултате екипа из самог врха против екипа са дна табеле.

    • Ouzo

      20:20 // 13. 4. 2021.

      Posto imas detektivske sposobnosti, pisi im, sigurno ce razmatrati tvoj predlog ! Ne gledaj u tudje dvoriste, kad se tvoje raspada !

  • Skvo

    18:30 // 12. 4. 2021.

    Najvise namestaju nemci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: