Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:37, 28. 2. 2023.

| Sport

Ubedljiv poraz Radničkog od Vojvodine, "meraklije" napustile tribinu posle 40 minuta

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnicki, vojvodina, foto jelena misica
Novi poraz; foto: Jelena Mišić

Drugi poraz zaredom u Superligi fudbaleri Radničkog pretrpeli su od novosadske Vojvodine koja je sa 4:1 (2:0) slavila na "Čairu" u Nišu. Nišlije su uspele u finišu meča da, posle 24 dana, postignu bar jedan gol, ali on nije bio dovoljan. Članovi navijačke grupe niškog tima "meraklije" su sa južne tribine otišli posle 40 minuta igre, ali su ostavili poruku Fudbalskom savezu Srbije i Areni sport zbog termina u kojima Radnički igra u poslednje vreme.

Vojvodina je povela golom Malbašića u 9. minutu sa "bele tačke". Pre toga, novosadska ekipa je izvela korner, Savić je startovao Vitasa, a nakon intervencije iz VAR sobe sudija Jovanović je dosudio penal.

Na 2:0 povisio je Zukić u 18. minutu pošto je, posle prodora Čumića i dodavanja Nikolića, bio precizan ispred gola Stevanovića. U 58. minutu Zukić je ponovo bio precizan pošto je iskoristio dodavanje Simića. Sjajnu igru Novosađani su krunisali u 64. minutu kada je polukontru započeo i iskoristio Uroš Nikolić za 4:0.

Nišlije su uspele da postignu počasni gol pošto je u 83. minutu Belaković iskoristio odbijenu loptu (4:1).

Imao je Radnički prilike i u prvom delu igre, ali Petar Mićin nije iskoristio najizgledniju u 14. minutu. Ukrao je loptu od Vitasa, izašao jedan na jedan sa golmanom Vojvodine, ali bio je neprecizan.

Posle 24. kola Superlige Radnički ima 22 boda i trenutno je na 12. poziciji i sve mu je teži put za plej-of. U narednom kolu Nišlije igraju u Novom Sadu protiv ekipe Mladosti GAT.


Bez "meraklija" od 40. minuta

meraklije, radnicki, nis, foto jelena misic Bez "meraklija" od 40. minuta; foto: Jelena Mišić Nezadovoljni terminima u kojima Radnički igra u poslednje vreme navijači Radničkog su objavili da "od ovog trenutka, navijačka grupa Meraklije Niš zvanično prestaje da prati utakmice u ovim izopačenim terminima preko radnih dana".

Žestoko odbijamo da dajemo legitimitet i idemo po volji kako Areni sport i njihovim terminima, tako i Fudbalskom savezu koji sve to odobrava. Svedoci smo situacije da nemarom ili pukom "slučajnošću" naređamo više utakmica radnim danima nego vikendom ili da nam se padnu 4 uzastopna ponedeljka za redom - kažu.

Članovi ove grupe su u 40. minutu napustili južnu tribinu, ali su ostavili poruku u kojoj daju podršku Nemanji Vidiću, kandidatu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Na današnjoj utakmici izašli smo u 40. minutu, nakon pola sata usmerenih isključivo protiv Saveza i Arene sport. Na stadionu je umesto navijača ostala parola, umesto huka sa tribina - muk. Tako će biti i na dalje dokle god bude moralo, jer ovom ugnjetavanju ljubitelja fudbala za vikend i zdravog razuma se mora stati na kraj! Nismo jedina grupa koja se odlučila na ovakav potez, a nadamo se da će se sve grupe u Srbiji priključiti bojkotu radnih dana - kažu.

Dodali su i da hoće fudbal za vikend jer se fudbal igra za navijače.

RADNIČKI – VOJVODINA 1:4 (0:2)

Niš, stadion "Čair".

Gledalaca: 300.

Sudija: Srđan Jovanović(Beograd).

Žuti kartoni: Stefan Marjanović (Radnički), Vitas (Vojvodina).

RADNIČKI: Stevanović – Varga (od 46. Etongu), Stefan Marjanović, Savić (od 33. Stojanović), Jamkam – Đurišić (od 33. Pejović), Mesarović – Cvetković (od 46. Škrbić), Mićin (od 62. Pavlović), Belaković – Petrov.

VOJVODINA: Carević – Lazarević, Vitas, Traore, Đorđević – Zukić (od 73. Milošević), Topić – Čumić (od 84. Baraj), Simić (od 73. Busnić), Malbašić – N. Nikolić (od 46. U. Nikolić).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dule Suvodolac

    11:51 // 1. 3. 2023.

    Ako nastavi ovako, Radnički se lako može ,, dočepati'' Prve lige. Kad sam bio mali svi smo o tome sanjali. Sad, ne moramo; na korak smo do Prve fudbalske lige Srbije.

  • Jovan Kursula

    11:17 // 1. 3. 2023.

    Koliko vidim Meraklija bilo 83 na tribini.

  • DUŠAN DUKIĆ

    08:09 // 1. 3. 2023.

    Vreme je da najbolji preuzme klub,a to je gospodin Ivan Stanković Ica vlasnik FK Sinđelić Niš.
    Samo sa njim i njegovim saradnicima Radnički može u svetliju budućnost.
    g.Stanković je samostalan,nezavisan i dobar domaćin i treba mu grad predati Radnički i garant već ove godine izlaz u Evropu.
    To bi bio i dobar potez grada jer skidaju klub sa budžeta grada a on nije mali.Finansiranje uzima Stankov

    • Ne mlati

      11:40 // 1. 3. 2023.

      A inace je FK Sindjelic procvetao i prvi na tabeli! Idi botuj negde drugde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: