Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:01, 6. 11. 2016.

| Sport

Ubedljiv poraz Srbije od Belorusije u Čairu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Rukometna-reprezentacija-Srbije---Vanja-Keser
"Orlovi" nisu uspeli da ponove odilčno izdanje iz Poljske; foto: Vanja Keser

Zahvaljujući statičnoj i nedovoljno agresivnoj odbrani i neefikasnom igrom u napadu rukometaši Srbije poraženi su od Belorusije sa 36:27 u krcatoj hali Čair u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine.

Naši rukometaši nijednom nisu vodili, a izabranici Jovice Cvetkovića nisu imali rešenja za nadahnutog protivnika, koji je demonstrirao brz i moderan rukomet sa odličnim golmanima Mackevičem i Saldacenkom, koji su zajedno sakupili 16 odbrana.

Najefikasniji u srpskoj reprezentaciji bio je Nišlija Darko Đukić sa 8 pogodaka, a kod Belorusa Baris Puhoski takođe sa 8.

Rukomet-Srbija---Vanja-Keser Bez tečnih akcija u napadu; foto: Vanja Keser

Belorusi su bolje otvorili utakmicu i u napadu lakše postizali golove, a dodatno samopouzdanje ulivao im je golman Saldacenka koji je u prvih 10 minuta sakupio 7 odbrana. Srpski rukometaši su napade uglavnom završavali preko Nenadića, koji se sjajnim fintama lako oslobađao svojih čuvara, ali je golman beloruske selekcije bio nesavladiv.

Posle 10 minuta rukometa u niškom hramu sportova Belorusi su imali prednost od 8:3, sa skoro stoprocentnim učinkom, budući da naši golmani Milić i Cupara nisu imali nijednu odbranu u prvih 15 minuta meča.

Rukomet-Srbija-2---Vanja-Keser Đorđić je u drugom poluvremenu uneo živost u napadu Srbije; foto: Vanja Keser

Pokretačka osovina u igri reprezentacije Srbije u tim trenucima bio je Nišlija Darko Đukić, koji je sa 4 vezana pogotka podigao Čair na noge i smanjio zaostatak na -3 (6:9), a osim njega i Nenadića, niko treći se nije upisao u listu strelaca.

Nisu uspevali nikako izabranici selektora Jovice Cvetkovića da povežu nekoliko dobrih odbrana i napada, posebno u defanzivi nisu pronalazili rešenja za brze napade protivnika, te je gostujuća selekcija u 21. minutu ponovo imala 5 golova viška - 14:9.

Rukomet-Srbija-1---Vanja-Keser Odlično izdanje Đukića u svom Čairu i pred svojim Nišlijama; foto: Vanja Keser

Belorusi su igrali kao u transu, skoro svaka zamisao u napadu sprovedena je u pogodak, a odbrana Srbije delovala je tromo i na momente uspavano. To je protivnik vešto koristio i do odlaska na odmor dodatno uvećao prednost - 20:13.

Početkom drugog dela beloruski rukometaši su došli do maksimalne prednosti od +8 (23:15), ali su preko raspoloženog Zelenovića i sa nekoliko dobrih intervencije golmana Cupare "orlovi" serijom 3:0 skoro prepolovili prednost.

Promena na poziciji levog beka u napadu, gde je umesto Nenadića igrao Petar Đorđić, donela je boljitak u napadu, a on je sa 3 brza gola smanjio zaostatak na 24:20.

Rukomet-Srbija-3---Vanja-Keser Nemoćno je Cvetković širio ruke; foto: Vanja Keser

Imala je srpska reprezentacija sredinom drugog poluvremena idealnu priliku da se vrati u meč. Dvojica rukometaša Belorusije zaradila su isključenje, ali je Nenadić promašio sedmerac, a zatim je Srbija sa 2 igrača manje na terenu primila gol, te je na 15 minuta do kraja gost vodio 28:22.

Srpski tim nije imao snage da se rezultatski vrati u meč, pa su Belorusi mirno priveli meč kraju i na kraju ubedljivo slavili sa 35:27.

Selektor "orlova" Jovica Cvetković istakao je posle meča da njegovim izabranicima ništa nije išlo od ruke.

Pali smo u svim segmentima igre, ali je umor učinio svoje. Pokušali smo da se regenerišemo nakon utakmice u Poljskoj, ali nismo uspeli. Nemam šta da zamerim igračima, potrebno je da se igrači naviknu na mene i moj sistem rada, kao i ja na njih. Cilj je bio da osvojimo dva boda iz ova dva meča, što smo i uspeli i idemo dalje - podvukao je selektor.

Posle 2 odigrana kola Srbija ima polovičan učinak u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat.

SRBIJA - BELORUSIJA (13:20)

Hala Čair, Niš

Sudije: Stiven Pišo i Loran Revere (Francuska)

Isključenja: Srbija 10, Belorusija 12 minuta

Sedmerci: Srbija 8 (5), Belorusija 4 (4)

Srbija: Milić 1 odbrana, Cupara 8 odbrana, Šešum 1, Đukić 8 (3), Nenadić 5 (1), Radivojević, Marković 2 (1), Stojković 2, Ilić, Rnić, Zelenović 4, Abutović, Marsenić, Stanojević, Nikolić

Belorusija: Mackevič 5 (1), Saldacenka 11 (2), Bruka, Kuleš 2, Šinkel 1, Puhouski 8 (4), Rutenka 2, Nikulenkau 4, Šilovič 5, Šumak, Jurinok 7, Baranau, Padšivalau, Karalek 7, Cicou, Bohan

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    09:06 // 7. 11. 2016.

    Na zalost pojima nemamo!

  • Ivan

    23:14 // 6. 11. 2016.

    Stanica hitno dovedite u reprezentaciju jer ona dvojica golmana nisu ni 15% od njega. Ono je strasno koliko su neupotrebljivi. I opet se sve ide preko bekova dok krila stoje bezposlena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: