Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 8. 3. 2020.

| Sport

Ubedljiv poraz "Želje" od Obilića, ali i osigurana 2. pozicija pred plej-of

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Marko Milosavljević RK Železničar rukomet
Najefikasniji u redovima Železničara bio je Marko Milosavjević sa šest golova; foto: Vanja Keser

Potpuno neočekivano, s obzirom na to da se Obilić bori za opstanak u najjačem domaćem takmičenju za rukometaše, a Železničar je na 2. poziciji, beogradski sastav ne samo da je savladao niški tim, već je to učinio i jako ubedljivo - rezultatom 38:29, u 20. kolu ARKUS lige.

Koliko dosadašnji rezultati dve ekipe nisu signalizirali ovakav epilog, toliko ulog jeste, pošto je gostujući sastav već osigurao plasman u plej-of, a domaći se grčevito bori da izbegne plej-aut.

Iako je "Želja" izgubio, rasplet u Kostolcu omogućio mu je da osigura sebi 2. poziciju pred plej-of, pošto je poraz od Rudara Partizanu onemogućio da sustigne Nišlije u preostala dva kola. Isto tako, tim iz "Čaira" je izgubio i matematičku mogućnost da stigne do 1. mesta na tabeli.

Železničar i Obilić su na Banjici bili prilično izjednačeni sve do završnice prvog poluvremena, ali je u finišu, preko Nenada Mandića, beogradska ekipa stigla do do tada maksimalnih +5. U drugom delu Obilić je povećao prednost na osam golova i to vođstvo održavao skoro sve vreme. U 54. minutu Beograđani su stigli i do +9, a tri minuta kasnije i po prvi put do dvocifenog vođstva (37:27).

Da se Nišlije spasu od poraza sa dvocifrenom razlikom postarao se Boris Radivojević, koji je golom u poslednjem minutu postavio konačnih 38:29.

Ovo je bio drugi vezani poraz niškog kluba, doduše ne u istom takmičenju - nakon što je pre osam dana i matematički osigurao plasman u plej-of, "Želja" je ostao bez plasmana na finalni turnir Kupa.

Naredno kolo igra se sledećeg vikenda, a u njemu će se u hali "Čair" igrati derbi ARKUS lige, pošto će drugoplasirani Železničar dočekati lidera lige Dinamo iz Pančeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: