Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 10. 4. 2017.

| Sport

Ubedljiva pobeda Konstantina nad Slogom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
U poslednjem kolu odluka o tome ko će biti poslednji na tabeli; foto: Vanja Keser
Poslednje kolo odlučiće o tome ko će biti poslednji na tabeli; foto: Vanja Keser

Rešivši pitanje pobednika ubedljivom igrom u prvom poluvremenu i bez drastičnih padova u nastavku meča, niški Košarkaški klub Konstantin pobedio je kraljevačku Slogu u gostima u pretposlednjem kolu Košarkaške lige, rezultatom 70:86.

Ponovo su najbolje partije pružili Slaviša Bogavac i Jovan Antić, dokazavši da su prave vođe tima, a najbolje su ih ispratili Jovan Anđelković sa 15 poena, Miša Milojević sa 11, ali i Nemanja Kostić sa 12, koji je na ovom meču prvi put dobio značajniju minutažu u dresu Konstantina.

Niški tim je odlično otpočeo utakmicu i već nakon prve četvrtine imao prednost od 18 poena, što je u velikoj meri uticalo na krajnji ishod. Domaći igrači nisu uspeli nijednom u toku celog meča da povedu i bilo je teško poverovati da je ovaj sastav pre nedelju dana savladao Dinamik, jedan od najboljih timova u domaćem šampionatu.

Sa druge strane, niškom sastavu je polazilo za rukom sve ono što u prethodnom meču nije, u šutu su bili precizni, a na skoku u odbrani bi im pozavidele mnoge ekipe.

S obzirom na prednost od 19 poena na poluvremenu, Nišlije su se malo opustile u drugom delu meča, ali nisu dozvolili da ih igrači Sloge sustignu do kraja, pa su bez mnogo tenzije uspeli da zabeleže i treću pobedu ove godine.

Poslednji meč ove sezone Konstantin će odigrati u sredu, 12. aprila protiv Smedereva, “kolega” sa začelja tabele u hali "Čair".

Košarkaška liga Srbije, 25. kolo: Sloga - Konstantin 70:86 (11:28, 16:18, 28:22, 15:18)

Hala: Hala sportova, Kraljevo

Gledalaca: 500

Sudije: Milija Vojinović, Radoš Arsenijević i Duško Sedlar

Sloga: Stamenić 10 (4sk), Vorkapić 20 (5sk, 3as), Ostojić 1sk, Jovanović 16 (3sk, 6as), Simeunović 6 (2sk, 1as), Bojanić, Pavlović 2 (1sk), Simović 10 (3sk, 3as), Ilić 2 (1sk), Ćirović 2, Peruničić 2 (1sk), Jončić

Konstantin: Dojčinović, Milojević 11 (5sk, 1as), Kostić 12 (5sk), Jovanović, Anđelković 15 (3sk, 4as), Stojanović 7 (3sk, 1as), Antić 18 (7sk, 3as), Tasić 1sk, Simović 1sk, Bogavac 23 (10sk, 4as), Živković, Rilak

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: