Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:37, 10. 10. 2020.

| Sport

Ubedljiva pobeda Naise u prvom meču drugog kola EHF kupa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
marija filipovic
Marija Filipović najbolja sa 10 golova; foto: JV / Vanja Keser

Odličnom partijom u glavnom gradu Severne Makedonije rukometašice niške Naise pobedile su ekipu Čaira iz Skoplja rezultatom 41:26 (17:15) u prvom meču drugog kola EHF kupa. Nišlije su tako stekle prednost od 15 golova pred revanš koji je u Nišu u subotu, 17. oktobra.

Bez mnogo problema slavio je nekadašnji osvajač Čelendž kupa u prvom meču drugog kola EHF kupa, a u ubedljivoj pobedi blistala je Marija Filipović koja je iz 10 pokušaja postigla 10 golova.

Golovima Rahmanijeve i Nikolovske domaćin je poveo sa 3:1, a onda su Gakidova, Tasić, Sukur i Filipović serijom 4:0 donele preokret i vođstvo Naisi od 6:4 u 12. minutu. Novu seriju od 4:0 Naise predvodile su Stojanovska, Radović, Petković, Filipović i Sukur za vođstvo srpske ekipe od 12:6 u 19. minutu. Držalala je niška ekipa kontrolu nad rezultatom, pa u 25. minutu vodila sa 16:11.

Poslednja tri minuta gošće iz Niša nisu uspele da pogode mrežu rivala, a uz tri gola Nikolovske, koja je retko grešila, Čair je smanjio zaostatak na minus dva. Naisa je na odmor otišla sa vođstvom od 17:15.

Tasić, Filipović i Sukur donele su prednost Naisi od 20:15 na početku drugog poluvremena. A onda serijom 6:0, gde je Marija Filipović dala tri gola, Nišlijke su povele sa 27:18 u 40. minutu. Sigurnom igrom u odbrani, gde su za prvih 20 minuta drugog poluvremena primile samo 7 golova, rukometašice Naise su u 51. minutu vodile sa 36:22.

Velika prednost u finišu meča dala je mogućnost treneru Naise Ljubomiru Obradoviću da u igru uvede i gračice koje su imale manju minutažu.

Nisu se opuštale Nišlijke do kraja meča koji su dobili rezultatom 41:26.

Revanš je za nedelju dana u Nišu, tačnije u subotu, 17. oktobra od 18:30 u hali "Čair".

ČAIR - NAISA 26:41 (15:17)

Skoplje,Sportski centar "Kale"

Sudije: Elena Pobedrina i Marina Dupli iz Ukrajine

Sedmerci: Čair 6/9, Naisa 2/4.

Isključenja: Čair 10 minuta, Naisa 8 minuta.

ČAIR: Rahmani 3, Ramuko 1, Sali, Martinovska 1, Šerif, Redžep 1, Kičeska 12 odbrana, Kostadinovska, Misovska, Dinarica, M. Nikolovska 4, Božinovska 2, Bakić 2, A. Nikolovska 12, Ramuko 1.

NAISA: M. Petković 5 odbrana, Ivanović 10 odbrana, Mitić 2 odbrane, Radović 1, Stojanovska 5, T. Petković 4, Stankovki 2, Stamenković 4, Nikolić 4, Filipović 10, Rajković 1, Sukur 4, Tasić 4, T. Petković, Gakidova 1, Đurović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: