Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:50, 12. 7. 2018.

| Sport

Ubedljiva pobeda Radničkog u Evropi - 4:0 protiv Gzire na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Haskić Mrkić Radnički Gzira
Mirni pred revanš; foto: Vanja Keser

Nadigrao je niški Radnički u potpunosti svoje rivale sa Malte i slavio sa velikih 4:0 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Pune tribine, sve osim severa, dočekale su domaće fudbalere i pružile im gromoglasnu podršku.

Pritiskale su Nišlije od samog početka utakmice i stvarale brojne prilike, a krunisale inicijativu već u 14. minutu. Nakon kornera, lopta je “pronašla” Radovana Pankova na pet metara od gola, koji je glavom udario i poslao iza leđa golmana Džastina Habera. Čair Radnički Gzira Publika opravdala očekivanja kluba; foto: Vanja Keser

Veliku priliku pola sata od početka meča imao je Radnički, pošto je Nermin Haskić poslao loptu ka Petru Grbiću pred samim golom, ali je ona otišla tik pored stative.

U završnici je malo falilo da se još dva puta promeni rezultat na “Čairu”. Prvo je Samb postigao pogodak, ali je sudija procenio da se nalazio u ofsajdu, te je ovaj gol poništen. Zatim je svoju priliku dočekao i domaći sastav, ali je slobodan šut Aleksandra Stanisavljevića otišao u ruke golmana Maltežana.

Meraklije Čair Radnički Gzira Koreografija na jugu u 10. minutu; foto: Vanja KeserIpak, uvećao je prednost Radnički već na početku drugog dela, u režiji novajlija u timu. U 53. minutu Petar Grbić je centrirao, a Haskić sa nekih pet metara pogodio. Nisu stigli Maltežani da dođu sebi, a već im se ponovo zatresla mreža. Ovog puta, Marko Mrkić, koji je samo par minuta ranije ušao na teren, predriblao je golmana Gzire i lagano poslao loptu u gol za velikih 3:0 i slavlje na tribinama.

Nisu ni time bile zadovoljne Nišlije, pa su napadi postali učestaliji, a posebno je lep bio pokušaj Dušana Mićića, koji je snažno šutnuo ka golu rivala sa 35 m i pogodio okvir gola. Pet minuta pred kraj meča ponovo se Haskić postarao da njegov novi tim potpuno miran otputuje sledećeg vikenda na Maltu, pošto je sa desetak metara poslao loptu u sam donji ugao gola. Lalatovic pimpluje Pimplovanjem proslavio ubedljivu pobedu, pa isključen; foto: Vanja Keser

Svoju veliku sreću i zadovoljstvo u završnici meča pokazao je trener Radničkog Nenad Lalatović između ostalog i pimplovanjem lopte pored terena, što su njegovi rivali izgleda shvatili kao provokaciju. Blagu raspravu zamenila je nešto jača prepirka, umešala se i klupa niškog sastava, a epilog je bio žuti karton za Aleksu Jovanovića, a zatim i isključenje za Lalatovića, koji je preostalih par minuta meča gledao sa zapadne tribine stadiona.

Revanš je na programu sledećeg četvrtka, 19. jula na Malti.

Radnički Meraklije Prva pobeda na međunarodnoj sceni nakon 35 godina; foto: Vanja Keser

Liga Evrope, 1. kolo kvalifikacija: Radnički - Gzira 4:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Jason Barcelo (Gibraltar)

Žuti kartoni: Baldakino (41. minut), Aleksa Jovanović (90. minut)

Strelci: 1:0 Pankov (14. minut), 2:0 Stanisavljević (53. minut), 3:0 Mrkić (55. minut), 4:0 Haskić (85. minut)

Radnički: Živković, Pankov, Todorovski, Stanisavljević (od 69. minuta Stojanović), Crnomarković, Haskić, Grbić (od 83. minuta Jovanović), Mićić, Noma, Stanković, Nikodijević (od 45. Mrkić)

Gzira: Haber, Mambouana (od 81. minuta Borg), Sceri, Soarez (od 63. Muskat), Corbolan, Baldakino, Bilbao, Brifa (od 78. minuta Brinkat), Jorginho, Veronese, Samb

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    15:38 // 13. 7. 2018.

    Bravo Radnički! Bravo Niš!
    Pozdrav iz Banjaluke od bivšeg niškog studenta.

  • Tivat

    15:26 // 13. 7. 2018.

    Sve je ovo lepo i za pohvalu,sem glupog poteza Lalatovica!
    No,nema opustanja,vec u sledecem kolu dolazi bolji,bogatiji,iskusniji,poznatiji!
    Ova Gzira je nivo Sindjelica!
    Ne zavaravajte se komentarima i Lalatovic i Toncev imaju botove,pa fale vise njih nego fudbalere i publiku!

    • Dare

      10:58 // 15. 7. 2018.

      Bravo Lalate, samo napred!!!

  • dortmund

    13:54 // 13. 7. 2018.

    Bio sam skeptican na dovodjenje Lalata u klub ali sada mislim da je pun pogodak. Ove do sada ekipe Radnickog su bile mlitave , monotone , bez agresije a dolaskom Lalatovica sve se promenilo svaka cast. Ekipi i navijacima treba neko poput ovog trenera da motivise makar i ovim njegovim stilom kao i Jirgen Klop .Bravo igracima i LAlatu na pobedi i nadom da cemo daleko dogurati u evropi . RADNICKI !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: