Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 27. 2. 2022.

| Sport

Ubedljivi porazi Železničara i Naise na gostovanjima

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Rukometna lopta ilustracija flickr
Porazi obe niške ekipe; ilustracija: flickr/querpass_bilder

Na startu plej-auta Arkus lige rukometaši niškog Železničara ubedljivo su poraženi na gostovanju od ekipe Crvene zvezde rezultatom 29:19 (11:10). Poraz u Kragujevcu pretrpela je i ekipa Naise, a od njih je bio bolji tim Radničkog sa 27:20 (10:10).

Pojačana sa par iskusnijih igrača ekipa Železničara u prvom poluvremenu bila je potpuno ravnopravni protivnik crveno-belima, ali su u drugom poluvremenu potpuno stali, što su domaći iskoristili da zabeleže na kraju ubedivu pobedu. Najveća prednost Zvezde u prvom delu bila je 2 gola razlike, ali su izabranici Miroslava Đorđevića imali odgovor i brzo stizali do izjednačenja, a na odmor se otišlo sa golom prednošću domaćeg tima (11:10).

Nisu izdražli niški rukometaši u drugom poluvremenu, gde su primili čak 18 pogodaka, a postigli svega 9, što se direktno na kraju odrazilo na krajnji rezultat (29:19). Najbolji pojedinac u timu iz Niša bio je povratnik Nemanja Milutinović koji je 8 puta pogađao mrežu protivnika. Šansu da eventualno zabeleže prvu pobedu u sezoni i stignu do prvih bodova rukometaši Železničara imaće sledećeg vikenda kada će u hali ”Čair” dočekati Jugović.

Sličan meč kao u Beogradu, viđen je i u Kragujevcu, gde su rukometašice Naise pretrpele šesti poraz u sezoni. I one su u prvom delu bile konkuretan rival, imale i prednost na startu utakmice, a prvi deo završen je rezultatom 10:10. Odmah na startu drugog dela ekipa Radničkog stekla je prednost od 5 golova prednosti, što nije uspeo da spreči ni tajm-aut trenera Maskića. Pitanje pobednika već je bilo rešeno, a malo je nedostajalo da razlika bude i dvocifrena (26:17). Na kraju meč je završen rezultatom 27: 20.

I pored poraza Niasa je ostala na 4. mestu tabele, ali im upravo tim iz Kragujevca približila na samo bod zaostatka, tako da nas do kraja regularnog dela očekuje velika borba za plasman u plej-of.

Ženska Superliga nastavlja se tek 12. marta, pošto sledi EHF nedelje i dueli nacionalnih selekcija, a onda i četvrtfinale Kupa Srbije. Protivnik niškom tim 9. marta u Šapcu biće ekipa Medicinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    16:04 // 27. 2. 2022.

    Sotirovska "grobar" Niskog sporta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: