Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 24. 8. 2016.

| Sport

Olimpijci iz Niša dobijaju po 50.000 dinara

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Vaterpolo
Dvadesettrogodišnji vaterpolista iz Doljevca osvojio zlato; Foto: Facebook profil Save Ranđelovića

Sportisti iz Niša koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru dobiće po 50.000 dinara od Grada kao nagradu za postignuti uspeh u Brazilu. Gradsko veće je odlučilo da novac dobiju trojica sportista i dva trenera. 

Vaterpolista Sava Ranđelović, košarkaš Stefan Jović, atletičar Nenad Filipović, džudo trener Nikola Milošević kao i pomoćni trener ženske košarkaške reprezentacije Dragan Ratković će na predlog Sportskog saveza biti novčano nagrađeni.

Nišlije koje su učestvovale na 31. Olimpijskim igrama u Riju donele su tri medalje – zlato, srebro i bronzu.  Vaterpolista Sava Ranđelović bio je deo tima koji je osvojio zlatnu medalju, košarkaš Stefan Jović doneo je srebro, dok je ekipa čiji je pomoćni trener Dragan Ratković osvojila je bronzanu medalju. Gradsko veće Gradsko veće jednoglasno usvojilo odluku; Foto: JV

Brzohodač Nenad Filiopović nije osvojio medalju, ali je postigao zapažen uspeh, kao i niški džudo trener Nikola Milošević zbog čega će biti nagrađeni, istakli su na Veću.

Za postignute rezultate na zvaničnim takmičenjima od izuzetnog značaja oni će dobiti novac od Grada – kazao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Podsećamo da će večeras od 19:30 po prvi put u Nišu na balkonu Gradske kuće biti organizovan svečani doček ovih sportista kao i petoro mladih talenata koji su učestvovali na Olimpijadi u oblasti nauke.

Mladi talenti već dobijaju stipendije od grada koji im finansira i putovanja na takmičenja. Njima ćemo uručiti simbolična priznanja – kazao je većnik Branislav Kačar.

Građane koji dođu na svečani doček olimpijaca očekuje muzički program, a kako najavljuju, ispod terase biće postavljen veliki video bim. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • objektivno

    19:17 // 24. 8. 2016.

    Dovoljno su nagradjeni od republike cija je to zakonska obaveza.Malo li je. Zasto se u to plete Budzet grada kada sredstva u budzetu grada nisu namenjena za finasiranje reprezentativaca. Gradski vecnik nema pojma sa funkcionisanjem sporta kad kaze da su talentima placena takmicenja. Pa zar se sportistima ne placaju takmicenja,pripreme,oprema,hranarine,stipendije i ostalo.

    • Difovac

      20:57 // 24. 8. 2016.

      Barem ce Filipovic nadoknaditi neplaceno iz Jure. Tuzno ali ipak ima prostora da se stimulisu i pomognu sportisti. I ovih 50 hiljada ce decko skromno da primi.

  • nenad 2008

    17:29 // 24. 8. 2016.

    ...mladi talenti, već dobijaju stipendije od Grada, koji im finansira putovanje... da li to važi i za mlade matematičare, fizičare ?

  • vjuer

    14:20 // 24. 8. 2016.

    Nešto me zanima: da li je ovih 50k din po olimpijcu neto ili će da im obrežu porez? Na sajtu Grada Niša nema obaveštenja o odluci Gradskog veća

    • dobro pitanje

      14:48 // 24. 8. 2016.

      i mene to zanima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: