Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 3. 2. 2020.

| Sport

Ukrajinci prešli preko 1.000 km autobusom da bi bodrili reprezentaciju u Nišu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
futsal reprezentacija Srbija Ukrajina futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo
Posetili Tvrđavu, Kej i Muzej; foto: Vanja Keser

Osim reprezentacija Srbije koja je domaćin jedini tim koji je ima svoje navijače na tribinama “Čaira” tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu je Ukrajina. Njih dvadesetak se organizovalo i prevalilo autobusom preko 1.000 km kako bi bodrilo svoju selekciju, a pored toga što nisu odustajali ni kada je bilo jasno da je sve izgubljeno, atipični su bili i po svom doživljaju Niša - na pitanje šta je ostavilo najveći utisak nisu govorili o hrani i izlascima, već o znamenitostima.

Ukrajinski navijači kažu da im se svidela Tvrđava, kao i kej Nišave i park Čair, a posetili su i Muzej. Srbija-Ukrajna navijači futsal kvalifikacije za Svestko prvenstvo foto Južne vesti Vanja Keser. Ukrajina ispala već nakon dva dana takmičenja; foto: Vanja Keser

Ovde smo četiri dana. Niš je mali grad, ali lepi su Tvrđava i Kej. Posetili smo i Nacionalni muzej. I okolina sportskog kompleksa je super, ovo je jedan zaista lep park (Čair, prim. aut.) - kaže jedan od Ukrajinaca.

Pored fudbala, košarke i boksa, i futsal je u Ukranijini jako popularan. Brojne simpatije publike nacionalni tim Ukrajine prikupio je nakon vanserijskih uspeha početkom ovog milenijuma, kada je dva puta zaredom igrao finala evropskih prvenstava. Ukrajina Španija futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser Ukrajinci će u utorak sa Francuzima igrati za prestiž; foto: Vanja Keser

Kod nas je futsal veoma popularan. Sa reprezentacijom putujemo svuda, kad god igra negde u inostranstvu. Sada smo se organizovali i došli autobusom - pričaju ovi navijači.

Ipak, razočarenje su doživeli već u prvom meču, u kome su Srbi ubedljivo slavili, a onda su porazom od Španije i definitivno izgubili svaku šansu za plasman na Svetsko prvenstvo, na kome su pre osam godina igrali četvrtfinale.

To ih nije omelo da tokom oba meča neumorno skandiraju "U-kra-ina", ogrnuti šalovima i zastavama i u dresovima reprezentacije. U jednom trenutku su izveli i atraktivno dovikivanje, pošto je čovek iz partera ustao i počeo da uzvikuje parole na ukrajinskom, a navijači sa tribina mu odgovarali.

Inače, nadmetanje u Grupi B u elitnoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo završava se u utorak, kada će se od 20:30 Španija i Srbija boriti za direktan prolaz na svetsku smotru, dok će Francuska i Ukrajina odigrati duel za prestiž, pošto ni jedna ni druga selekcija nemaju šanse za plasman dalje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: