Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 18. 6. 2019.

| Sport

Uprkos medaljama na "Trofeju Beograda", Nišlije nezadovoljne suđenjem

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kik-boks klub Niš
Turnir je održan u hali "Ranko Žeravica"; foto: KBK Niš

Iako su njegovi takmičari osvojili šest zlatnih medalja i još dve srebrne, Kik-boks klubu Niš izmakao je profesionalni pojas, te suđenje na međunarodnom turniru "Trofej Beograda" nazivaju sramnim. Nekada kik-bokseri Niša, a sada kluba Vukovi 018, takođe su nastupili na takmičenju u prestonici, osvojili dva zlata i bronzu, ali arbitre nisu komentarisali.

Zlatna odličja Kik-boks klubu Niš doneli su seniori imenjaci Miloš Janković i Milovanović, dok su najbolji u svojim kategorijama među juniorima bili Natalija Savić, Jelena Petrović, Dušan Jovanović i Erik Buza.

Lazar Arsić i Gordana Marjanović poraženi su u finalu, a za Arsića navode da je bio bolji od reprezentativca Crne Gore, ali da je zbog sudijske odluke izgubio “čisto finale”.

Trofej-Beograda-Kik-boks-klub-Vukovi-018-foto-Vukovi-018 Članovi novoosnovanog kluba osvojili 3 medalje; foto: KBK Vukovi 018Donedavno članovi Niša, a sada kao predstavnici novoosnovanog kluba Vukovi 018, nastupili su Ognjen i Pavle Mitrović, kao i Vukašin Obradović. Mlađi Mitrović Pavle jedini se okitio bronzom, pošto je izgubio u polufinalu. Obradović se nadmetao u konkurenciji seniora, dva puta pobedio i okitio se zlatom, baš kao i stariji Mitrović, u konkurenciji mlađih juniora.

Ognjen je pored Aleksandra Konovalova jedini sportista koji je član reprezentacijie Srbije i u boksu i u kik-boksu. Ovo je odličan uspeh za tako mlad klub, znajući da smo počeli sa radom u septembru predhodne godine - rekli su u niškom klubu.


U klubu Niš pršti nezadovoljstvo zbog profesionalnog meča

"Trofej Beograda" imao je i deo u kome su se takmičili profesionalni borci. U jednom od njih Niš je imao predstavnika u vidu Novaka Radulovića, koji je branio pojas profesionalnog prvaka Srbije protiv kolege iz reprezentacije Slobodana Mijailovića. Trofej-Beograda-profesionalni-meč-novak-Radulović-Slobodan-Mijajlović-foto-Kik-boks-klub-Niš Mijajlović se revanširao za poraz od pre 7 meseci; foto: KBK Niš

Od prve runde ušli su u otvorenu razmenu i pokazali da su izuzetno spremni ušli u meč. Mijajlović je bio precizniji u nožnim udarcima, lou kik mu je često dobro prolazio ali kako je meč odmicao tas na vagi koja je merila ko je bio bolji klackao je sa obe strane. Na kraju, jednoglasnom odlukom sudija 3:0 pobednik je bio Slobodan Mijajlović - navode u Kik-boks savezu Srbije.

Klub niškog borca se pak nikako ne slaže sa ovim sudijskim odlukama. Oni navode da je Radulović bio bolji u prvoj i trećoj rundi, da je izgubio četvrti period meča, ali da je “po oceni mnogih”, i druga runda bila njegova.

Borba je u najgorem slučaju mogla biti nerešena, gde onaj ko brani titulu ima prednost, ali je takmičar iz Niša bio na gostujućem terenu, što je bilo očigledno gledajući bodovne liste, koje nisu bile ni približne onome što je prikazano u ringu. Tako je bilo i u amaterskom delu programa, gde su donošene sramne sudijske odluke - kažu u klubu.

Inače, Radulović i Mijajlović su već imali borbu za titulu profesionalnog prvaka Srbije, a tada je nakon 5 rundi Nišlija slavio sa 2:1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: