Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 30. 4. 2013.

| Sport

Uspeh mladog niškog šahiste

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
P4282812-(Small).JPG
Vuk Đorđević (13)

Mladi niški šahista, majstorski kandidat Vuk Đorđević (13) već je osvojio dve zlatne medalje na kadetskom prvenstvu Srbije koje je u subotu počelo u Vrnjačkoj Banji i trajaće do 6.maja.

Iako godinu dana mlađi od većine rivala, Đorević, koji već drugu godinu zaredom nastupa za Šahovski klub „Caribrod“ iz Dimitrovgrada, najpre je u neizvesnom finišu osvojio prvo mesto kod dečaka do 14 godina po ubrzanom tempu.

Đorđević je posle 9 kola po švajcarskom sistemu u konkurenciji 18 finalista iz cele Srbije osvojio 7,5 poena, koliko i Beograđanin Đorđe Arsić, ali sa slabijim dodatnim kriterijumima. 2

Još ubedljiviji Đorđević je bio na državnom prvenstvu za dečake do 14 godina u brzopoteznom šahu, gde je sa 10,5 poena iz 11 partija čak dva poena iza sebe ostavio godinu dana starije prve pratioce iz Beograda Mladena Rajkovića i Velimira Ivića. U ovoj grupi učestvovalo je 37 mladih šahista iz cele Srbije.

Svestan dominacije u svom uzrastu, mladi niški majstorski kandidat odlučio je da na državnom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema nastupi u konkurenciji do 18 godina, gde se okitio bronzanom medaljom.

Trofejnu riznicu dimitrovgradskog šahovskog kluba obogatio je i Vukov dve godine stariji brat Lazar, koji je u grupi dečaka do 16 godina osvojio srebrnu medalju u ubrzanom šahu, iza beogradskog FIDE majstora Pavla Dimića.

Kadetsko prvenstvo Srbije nastavlja se danas, a na programu će do ponedeljka biti takmičenja u standardnom šahu u 6 starosnih grupa kod devojčica i dečaka. Pored Vuka (do 14) i Lazara Đorđevića (do 16), na najvećoj šahovskoj smotri u zemlji ŠK „Caribrod“ predstavljaće i Nemanja Todorov (dečaci do 8 godina) i Anđela Delčev (devojčice do 12 godina).


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ivančuk

    20:04 // 1. 5. 2013.

    Svaka čast za klinca! Šah je fantastičan sport!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: