Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 1. 6. 2021.

| Sport

Uspešan vikend iza plivača Dubočice, osvojeno 55 medalja i oborena tri nacionalna rekorda

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Plivanje
"Berba" medalja; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Plivački klub "Dubočica" prethodnog vikenda je učestvovao na dva mitinga, a takmičari se u Leskovac vraćaju sa 55 medalja i tri nacionalna rekorda. Stariji plivači su se takmičili u Bugraskoj na Međunrodnom mitingu, a osvojili su 19 medalja, oborili tri nacionalna rekorda i zauzeli prvo mesto u ekipnoj konkurenciji. Mlade nade leskovačkog plivanja takmičile su se u Nišu na mitingu "Car Konstantin", a uspeli su da se domognu 36 medalja i u ukupnom zbiru bili su drugi najuspešniji kolektiv.

Opet je najuspešnija na mitingu "Burgas gran pri" bila Nina Stanisavljević. Ona je u konkurenciji takmičara iz Bugarske, Moldavije, Rumunije i Srbije uspela da se okiti sa 4 zlata i jednim srebrom. Bratislav Pešić jem pored zlata i srebra, uspeo da ispliva i normu za Evropsko juniorsko prvenstvo koje se sredinom jula održava u Rimu. Jana Marković nije uspela da dođe do zlata, ali se okitila sa 5 srebra i jednom bronzom. Uroš Živanović osvojio je 3 bronzane medalje.

Rekordi su "pali" u miks mešovitoj štafeti 4x50 metara, gde je ekipa Nina Stanisavljević, Bratislav Pešić, Uroš Živanović i Jana Marković oborila seniorski nacionalni rekord. Muška štafeta na 4x50 slobodno i mešovito (Bratislav Pešić, Uroš Živanović, Viktor Dimitrijević i Đorđe Stanković) u obe konkurencije je oborila juniorske državne rekorde.

Mladi plivači su u SC"Čair" osvojili u ekipnoj konkurenciji drugo mesto, a osvojili su 16 zlatnih, 11 srebrnih i 9 bronzanih medalja. Na takmičenju je učestvovalo 374 plivača iz 23 kluba iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: