Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 18. 11. 2013.

| Sport

Uspešan vikend pirotskih sportista

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
kk-pirot-novo.jpg
Košarkaši Pirota slavili u Jagodini sa 79:78

Obe selekcije fudbalera Radničkog zabeležile su pobede, a slavili su i košarkaši i KMF Pirot u duelu sa Prokupčanima.

Možda najveće iznenađenje priredili su košarkaši Pirota koji su u Jagodini savladali istoimenu ekipu, doskorašnjeg lidera Druge lige, sa 79:78, a pobednički pogodak postigao je Stanisavljević i to 4 sekunde pre kraja.

Najkorisniji igrač meča bio je Mukanmović koji je, pored 22 poena, imao i ukupan indeks korisnosti od 26. Bila je ovo druga pobeda Piroćanaca na gostovanju, pošto su pre toga savladali Šabac kome je to bio prvi poraz kod kuće posle 2 godine.

Najveću pažnju pirotske javnosti ovog vikenda privuklo je gostovanje omladinaca Partizana, a mladi fudbaleri Radničkog pružili su najbolju partiju ove sezone i zasluženo su slavili sa 2:0.

Dva prelepa gola postigli su Nemanja Mančić i Jovan Nikolić.

Kod prvog pogodka Mančić je prešao kompletnu odbranu gostiju i postigao gol. Drugi pogodak Nikolića je, verovatno, jedan od najlepših golova ikada viđenih u Pirotu. Kapiten Radničkog je video da je golman Beograđana izašao i direkno sa centra poslao loptu u sam gornji ugao.

- Ovo mi je sigurno najdraži gol u karijeri. Na ovom meču smo pokazali da imamo karakter i da možemo da igramo sa svim ekipama. Ceo tim je odigrao fenomenalno – kaže Nikolić.

Omladinci Radničkog sledeći meč igraju već u sredu, kada gostuju Napretku u Kruševcu.

I prvi tim Radničkog ostvario je važnu pobedu od 1:0 protiv Žitorađe.

Na meču sa puno tempa oba tima su mogla da postignu još nekoliko golova. Jedini gol na meču postigao je Stojković koji je, pored toga, propustio još dve izgledne prilike.

- Zadovoljan sam što smo pobedili, ali ovaj meč je mogao da ode na obe strane. Oba tima su odigrala otvoreno i čestitam i mojim igračima, ali i ekipi Žitorađe – rekao je posle meča trener Radničkog Aleksandar Kuzmanović.

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Radnički gostuje Dubočici u Leskovcu.

Teže nego što se očekivalo Klub malog fudbala Pirot savladao je Prokuplje sa 6:4.

Piroćanci su došli do prednosti od 2:0, ali su posle opuštanja dozvolili gostima da preokrenu rezultat. Ipak, na kraju je razlika u kvalitetu došla do izražaja pa je domaći tim ostvario zasluženu pobedu.

- Moram da kažem da nisam zadovoljan pristupom. Olako smo shvatili protivnika, koji je iskoristio svoje šanse. Moram sa mojim igračima da ozbiljno analiziram meč, jer ovakve stvari ne smeju da nam se ponavljaju – kaže trener Piroćanaca Dragan Stanković.

Sledeće nedelje Pirot gostuje Akademcu u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: