Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 25. 3. 2013.

| Sport

Uspešan vikend pirotskih sportista

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
fk-radnicki-pirot,-pocetak-polusezone-2013.jpg
Fudbaleri Radničkog

Fudbaleri Radničkog savladali su Kopaonik rezultatom 5:0, košarkaši Pirota bili su ubedljivi protiv Zdravlja, slavile su i rukometašice Pirota na gostovanju u Zaječaru, dok su rukometaši poraženi u derbiju protiv Vranja.

Fudbaleri Radničkog u najboljoj partiji ove sezone savladali su Kopaonik sa 5:0. Već od samog starta domaći su krenuli ofanzivno i već u 4. minutu su poveli golom Dimitrova posle odličnog ubacivanja Momića.

Drugi gol postigao je Mančić iz penala pošto je šesnaestercu gostiju oboren Samardzić.

Treći gol za Radnički postigao je Džunić koji je sjajno skočio posle kornera u 58. minutu.

U strelce se upisao i rezervista Stojanov u 78. minutu, a do kraja meča ponovo je u kaznenom prostoru bio oboren Samarzić, pa je sa penala konačan rezultat postavio Radosavljević.

- Moram da budem zadovoljan posle ovakvog meča. Igramo lepo, ali što je najvažnije i efikasno. Nadam se da će ovakve naše igre podstaknuti i Piroćance da u sve većem broju dolaze na stadion jer je ovo fudbalska sredina - rekao je posle meča trener pirotskog srpskoligaša Mile Tomić.

I košarkaši Pirota nastavili su sa ubedljivim partijama. U 22. kolu tim Zorana Petrovića bio je ubedljiv protiv Zdravlja 102:80. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milovanović sa 22 poena, a svi igrači upisali su se u strelce.

- Možda je pobeda mogla da bude i ubedljivija, ali dobro je i ovako. Mi smo već obezbedili prvo mesto, ali sam ja siguran da neće doći do opuštanja i da ćemo pobediti i u ostalim utakmicama do kraja sezone - kaže trener Zoran Petrović.

Rukometaši Pirota sa puno ambicija ušli su u derbi meč sa prvoplasiranom ekipom Vranje 1957. Domaći su odlično odigrali prvo poluvreme, ali su pali posle povrede najboljeg igrača Pavlovića, tako da su na kraju gosti slavili sa 30:25. ORK Pirot je trenutno četvrti sa 18 osvojenih bodova.

Rukometašice Pirota savladale su na gostovanju Zaječar 2 sa 30:24. Tim koji sa klupe predvodi Saša Pančić trenutno je treći sa 24 boda. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mateja

    11:16 // 25. 3. 2013.

    Ha ha pa kakav je ovo tekst.
    Jedna recenica za zenski rukomet,i ni reci o ostalim sportovima?
    Tekst deluje kao da Vladimir smatra da samo kolekitvni sportovi sa loptom treba da budu praceni. Sta je sa npr JK Pirot?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: