Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 8. 10. 2018.

| Sport

Uspešan vikend za srpskoligaše sa juga Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sinđelić car Konstantin
Sinđelić najubedljiviji u 9. kolu Srpske lige istok; foto: Vanja Keser

Sem dva duela koja su odigrali klubovi sa juga jedni protiv drugih - Radan iz Lebana protiv Sinđelića, u kome su slavile Nišlije i Pukovca i Moravca, gde je pobedio tim iz Mrštana, svi predstavnici juga trijumfovali su u 9. kolu Srpske lige istok. Među njima je i Zaplanjac, koji je stao na put dosadašnjoj nepobedivosti lidera tabele Temnića.

Duel do tada jedina dva neporažena tima u Srpskoj ligi istok, odigran u Gadžinom Hanu, završen je sa 2:1 u korist domaćina. Zaplanjac je poveo u samoj završnici prvog poluvremena, ali se u drugom poluvremenu Temnić razgoropadio. Ipak, golman domaćina nije posustajao i jedini gol primio je iz penala, ali je Marko Radosavljević u 85. minutu pogodio i doneo novu, 6. po redu pobedu svom timu.

Najubedljiviji u ovom kolu bio je niški Sinđelić u Lebanu, pošto je trijumfovao sa 5:0 (4:0) i tako prekinuo niz od četiri meča bez pobede. Seriju od tri poraza prekinula je ovog vikenda i leskovačka Dubočica, koja je na svom terenu savladala Dunav iz Prahova sa 3:0. Sva tri gola domaćin je postigao u drugom poluvremenu, pošto je u prvom viđena ujednačena borba.

Još jedan poraz, peti u nizu, pretrpeo je Pukovac, koga je sa 2:0 kod kuće savladao Moravac iz Mrštana. Gosti su sa po jednim pogotkom u oba poluvremena rutinski trijumfovali, mada su i domaći fudbaleri imali svojih šansi.

Sigurna je bila i Budućnost, koja je sa 3:0 u Popovcu savladala paraćinski Borac, a istim rezultatom trijumfovao je i Radnički iz Pirota u Paraćinu, protiv Jedinstva.

Na svom terenu, sa 2:0, slavila su preostala dva predstavnika juga Srbije - Car Konstantin i Jedinstvo iz Bošnjaca. U Nišu je "pala" ekipa Tabane iz Jagodine, dok je u mestu nadomak Lebana "kratkih rukava" ostao Trstenik.

Trijumfom u 9. kolu Zaplanjac je smanjio zaostatak za ekipom iz Varvarina na samo jedan bod. Od treće do sedme pozicije na tabeli Srpske lige istok naređali su se južnjaci: Radnički, Car Konstantin, Moravac, Jedinstvo i Budućnost. U dnu tabele, sa po svega 4 boda, nalaze se Pukovac i Radan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: