Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 4. 9. 2017.

| Sport

Uspešne “probe” Naise i Železničara

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Železničar prvi trening
Plan je da u narednom periodu niški rukometaši otputuju u Makedoniju, gde će odigrati još nekoliko kontrolnih utakmica; foto: JV/M.J.

Povratnici u Super ligu za prvog protivnika u pripremnom periodu izabrali su snažnog protivnika - ekipu Partizana. I pored mnogo veće uigranosti crno-belih u odnosu na Železničar, Nišlije su uspele da iznenade rivale i pobede sa minimalnom prednošću 23:22.

I pored toga što su prvi kontrolni meč rukometaši Železničara odigrali u istom terminu kada su, uz televizijske prenose, ključne mečeve igrale fudbalska i odbojkaška reprezentacija Srbije, u hali je bilo oko 400 gledalaca. Ovaj broj možda i ne zvuči tako impozantno ali, onima koji prate niški sport, poznao je da malo koji lokalni klub okupi ovoliko publike na tribinama, čak i kada je reč o zvaničnim mečevima.

“Željini” igrači su pokazali da je dosta urađeno tokom nešto manje od mesec dana treniranja. Tokom prvih 10 minuta viđeno je svega po 2 gola sa obe strane, nakon čega su Nišlije zaigrale mnogo bolje i stigle do prednosti od +3. Ipak, do kraja prvog dela igre, crno-beli su ih stigli, pa se na pauzu otišlo sa egalom.

U drugom delu su timovi bili izjednačeni, niko nije uspevao da povede sa više od 2 gola razlike, a sa tolikom prednošću su Nišlije i ušle u poslednji minut. Jedino što je pošlo za rukom Beograđanima do kraja bilo je da ublaže poraz.

Najbolji u niškom timu bio je Mladen Krsmančić sa 5 golova, zatim Đorđe Spasić sa 4, te Milan Vučković i Žarko Petković sa po 3. Dejan Zlatanović je 7 puta uspešno reagovao na golu, dok je poslednje pojačanje “Želje” Janko Gemaljević sakupio 4 odbrane. Internacionalac Miloš Padežanin nije nastupio, jer se prehladio.


Nišlijke bez ravnopravnog protivnika u okolini

I u trećoj kontrolnoj utakmici u ovom periodu, rukometašice Naise ubedljivo su pobedile. Ovog puta Bor im je uzvratio gostoprimstvo od prošlog vikenda i pružio nešto bolju partiju nego u Nišu, ali to nije bilo dovoljno za nešto umereniji poraz, pa su gošće trijumfovale sa 42:30.

Iako je i ova pobeda bila ubedljiva, odsustvo Tamare Žarković i Sanje Simić se osetilo u igri ekipe. Tako su Nišlijke meč počele nešto sporije i dozvolile Borankama da povedu na početku. Tokom prvog poluvremena su pokušale da stignu domaće rukometašice, pa su u završnici napravile seriju i do pauze povele sa 5 golova. Naisa prvi trening Nišlijke su u prvom kontrolnom meču deklasirale prokupački Topličanin sa 46:22; foto: JV/Lj.J.

I u drugom delu se ponovio sličan scenario, dobar deo utakmice igralo se gol za gol, a onda su u završnici rukometašice Naise “dodale gas”, napravile seriju i uspele da trijumfuju sa 12 golova razlike.

Najbolje su bile Milena Milojević i Katarina Radović sa po 8 golova. Pratila ih je i nova uzdanica trenera Svetislava Jovanovića Suzana Miličić sa 6 pogodaka, od čega 2 sedmerca.

U ovim pripremnim utakmicama videli smo da to funkcioniše. Ono što je jako bitno je da imamo rotaciju, za razliku od prošle godine. Pojačanja koja smo doveli su sasvim korektna, pre svega Suzana Miličić, koja je pokazala da nismo promašili što smo je doveli - priča Jovanović.

Što se tiče nastavka priprema, Jovanović kaže da se razmatra da odu do Skoplja ili Soluna, jer je očigledno da u ovom okrugu nemaju prave protivnike. Ipak, sa kim će još Nišlijke odmeriti snage do početka prvenstva, koje je zakazano za 23. septembra, tek će se odlučiti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: