Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 11. 7. 2017.

| Sport

Uspešno proteklo takmičenje u roler slalomu na Besnoj Kobili

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Roler slalom
Takmičenje se bodovalo za Svetsku rang listu; foto: Skijaški klub Besna Kobila

Dvodnevno takmičenje u slalomu na rolerima proteklo je, kako kažu i organizatori i učesnici, uspešno i u dobrom raspoloženju. Osim prilike da se nadmeću, takmičari su imali prilike i da uživaju u prirodi na Besnoj Kobili.

Organizator je bio klub Besna Kobila iz Vranja, u kome kažu da su zadovoljni uspesima koji su postigli njihovi članovi, uprkos tome što nisu nastupili u punom sastavu i što neki od takmičara nisu imali svoj dan.

U subotu je vožen slalom u okviru Otvorenog prvenstva Srbije, a u nedelju je vožen takođe slalom, ali u okviru državnog prvenstva. Obe trke su bodovane za Svetsku rang listu roleraša, a prava atrakcija bila je Lenka Kesela iz Slovačke, koja predstavlja sam vrh roler sporta - kažu u klubu.

Njima je u organizaciji pomogao i “komšijski” klubovi SpinerOxigen iz Niša, u kome kažu da su bili zadovoljni uspesima svojih takmičara, druženjem, ali i lepom prirodom, u kojoj im se pružila prilika da uživaju.

Takmičari su bili suočeni sa najstrmijom stazom u Srbiji, pa su čak i deca iz kategije do 6 godina uspela da, jako dobrom vožnjom na stazi sa preko 25 kapija, uspešno završe po dve vožnje svakog dana i većina osvoji i medalju. Takmičari iz starijih kategorija su takođe zasijali tehnikom vožnje kojom su bili zadovoljni čak i međunarodni delegati, kao i gosti iz Slovenije i Slovačke - kažu u klubu.

Dvojac iz Spinera Iskra Ilić i Luka Borić osvojili su srebrne medalje. Iz Oxigena su u mlađim kategorijama osvojili odličja Ognjen Nikolić, Boško i Nina Jovanović, Mihajlo Arsenkov i Andrija Veljković.

U kategoriji do 8 godina apsolutno po vremenu na stazi bila najbolja Nevena Stojković, koja je vozila impresivno i sa dobrom tehnikom obaranja kapija, i posle pada na prvoj trci, uspela da uzme zlatnu i srebrnu medalju.

U starijim kategorijama Kaja Sretić osvojila je srebro i zlato, Danica Veljkovic dve bronze, a Srđan Nonić Srdjan okitio se sa dva srebra i doneo pehar klubu za prvo mesto u kombinaciji trka u dva dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: