Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 1. 2. 2017.

| Sport

Uspon na Midžor i skijanje na Babinom zubu za Nišlije

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Oni koji nisu dovoljno hrabri moći će da skijaju na Babinom zubu; foto: Flickr/Wikimedia Commons
Oni koji nisu dovoljno hrabri moći će da skijaju na Babinom zubu; foto: Flickr/Wikimedia Commons

Avanturisti koji bi da okušaju svoje sposobnosti i kondiciju mogu da se pridruže planinarima u penjanju na Midžor, jedan od najviših vrhova Srbije. Oni koji bi da uživaju u zimskim čarolijama mogu planinarenje da zamene skijanjem na stazama Babinog zuba. Polazak je u nedelju 5. februara.

Hrabriji mogu da se pridruže alpinistima koji će iz planinarskog doma koji se nalazi na oko 1.600 metara krenuti na Midžor. U povoljnim uslovima je, kažu, potrebno oko 4 sata za uspon.

Oni sa slabijom kondicijom za koje je Midžor nedostižan u zimskim uslovima mogu da ispenju vrh Babin zub visine oko 1.800 metara koji se nalazi iznad samog turističkog centra i veoma je pristupačan i lagan za uspon - kažu organizatori.

Zainteresovani koji bi da skijaju i uživaju na uređenim stazama Babinog zuba, ski sekcija će organizovati grupu koja će se voziti i zabavljati u zimskom centru.

Cena dnevnog ski pasa za odrasle je 1.950 dinara, a poludnevni je 1.650. Za decu dnevni ski pas košta 1.500, a poludnevni 1.200 dinara. U planinarskom domu i hotelima za sve zainteresovane postoji mogućnost toplog obroka posle uspona na vrh - dodaju organizatori.

Nišlije koje žele da krenu na jednodnevni izlet mogu da se prijave do petka 3. februara. Organizatori napominju da na put treba poneti topliju, slojevitu odeću i zimske cipele, a obavezne su i kapa i rukavice.

Predlažu da putnici imaju kod sebe i rezervnu odeću i obuću, kao i hranu i vodu. Oni koji odluče da krenu na uspon kod sebe moraju da imaju planinarsku opremu.

Neophodna oprema su planinarski ili skijaški štapovi za one koji ih poseduju, kamašne za sneg, baterijska lampa, naočare za sunce ili brile, zaštitne kreme za lice i usne, overena zdravstvena knjižica i lična karata - napominju organizatori.

Pre polaska će vođa puta, dodaju, pregledati opremu svih učesnika i ima pravo da na uspon ne povede učesnike koji nemaju adekvatnu opremu.

Kreće se sa parkinga ispred Gradske kuće u 6 sati, a povratak u Niš se očekuje u 20 sati.

Troškovi prevoza i organizacije koštaju 800 dinara. Sve informacije mogu se dobiti na brojeve telefona: 063 484 139 i 066 484 139.

Vođa puta je Igor Radosavljević, a organizator planinarsko-alpinistički klub “Mosor” u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: