Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 25. 1. 2018.

| Sport

Uspon na Midžor i skijanje na Babinom zubu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Midzor
Različit program za ljubitelje rekreacije i prirode za vikend; foto: wikimedia commons/Petkovic Boris

Za one sa nešto više kondicije planinari niškog kluba Mosor u nedelju, 28. januara organizuju uspon na najviši vrh Stare planine Midžor, dok se početnici mogu zaustaviti na Babinom zubu. Takođe, kako kažu u niškom klubu, mogu krenuti i oni koji žele da skijaju, a u organizaciji ovog dela pomoćiće ski sekcija Mosora.

Midžor se nalazi na visini od 2.169 m ali, kako kažu u Mosoru, na “Zimskom usponu na Midžor” planinari će krenuti od Planinarskog doma, koji je na visini od 1.580 m, što se u povoljnim vremenskim uslovima prelazi za 3 do 4 sata.

Sa druge strane, Babin zub je na 1.780 m i on je, kako navode u Mosoru, pristupačan i lagan za uspon.

Za one koji ne bi da planinare već bi da skijaju i uživaju u zimskim čarolijama na prelepo uređenim stazama Babinog zuba, ski-sekcija našeg kluba organizovaće grupu koja će zajedno da vozi i da se zabavlja u zimskom centru - kažu u Mosoru.

U Planinarskom domu mogu jesti svi koji žele, napominju u klubu, cena dnevnog ski pasa za odrasle je 1.950 dinara, za decu 1.500, a poludnevnog 1.650 za odrasle i 1.200 za decu.

Polazak je zakazan za 6 sati, na parkingu Ćele-kula na Trošarini, a povratak u Niš je planiran, kako kažu u Mosoru, oko 20 sati.

Cena puta je 800 dinara i, kako su rekli u Mosoru, uključuje prevoz, organizaciju i vodiča. Prijavljivanje i uplata su, kako najavljuju, do 26. januara ili do popune mesta, sredom od 17 do 18 sati u Sportskom savezu Niša ili na telefone 063/484139 i 066/484139.

Podsetimo, ljubiteljima prirode i rekreacije je ovog vikenda u ponudi i osvajanje 5 vrhova Stolske planine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: