Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:01, 28. 6. 2023.

| Sport

Uspon na vrhove Gramade za sve zainteresovane planinare

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Uspon
Za sve ljubitelje planinarenja; foto: planinari-zeleznicar.rs

Ljubitelji planinarenja imaće prilike da učestvuju u subotu, 8. jula u tradicionalnoj međunarodnoj akciji Planinarskog saveza Srbije u osvajanju vrhova planine Gramada, Mali i Veliki Vrtop, koji se nalaze na 1685 i 1721 metara nadmorske visine. Prijave učesnika su u toku.

Međunarodni uspon “Vlasina 2023” organizuje se 11. put, od 2013. godine, po konceptu da se na svake dve godine menja odredište za planinare, koji imaju prilike da posete planine Čemernik i Gramada.

Planina Gramada nalazi se severoistočno od Vlasinskog jezera, kažu organizatori i dodaju da je poznata po livadama i pašnjacima na kojima raste vlasinska borovnica, divlje jagodine i maline, kao i različite vrste lekovitog bilja.

Obeležena staza uspona na Gramadu, polazi od skretanja za selo Polom sa magistralnog puta Vlasina – Crna Trava – Vlasotince – Leskovac. Staza vodi najpre do vrha Mali Vrtop, sa koga se izvanredno vidi Vlasinsko jezero i okolne planine Čemernik, Ostrozub, Vardenik i Milevska planina - najavljuju organizatori.

Sa Malog Vrtopa silazi se na prevoj i uz blagi uspon stiže do drugog vrha planine, odakle se, kažu organizatori, mogu videti dominantna planina Ruj, planina Rudina, kao i oblast Znepole i Jarlovsko jezero u Bugarskoj.

Zainteresovani za učešće na međunarodni akciji “Vlasina 2023” svoje učešće trebalo bi prijaviti kod domaćina uspona Skijaško-planinarskog kluba “Vlasina” iz Surdulice, odakle kažu da će za sve učesnike biti organizovan besplatan ručak i biti podeljene zahvalnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Radonjić

    09:20 // 30. 6. 2023.

    Iz Niša vodi PK ''Železničar'', https://www.facebook.com/events/482485487407097/?ref=newsfeed

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: