Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 18. 8. 2020.

| Sport

Uz izmenjen sastav i visoke ambicije rukometašice Naise počele pripreme

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
pripreme naisa, foto jv vanja keser 2
Prvo treninzi napolju, a onda ulazak u halu; foto: JV / Vanja Keser

Posle tačno pet meseci rukometašice Naise iz Niša imale su prvi zajednički trening, a prozivku i početak priprema Nišlijke su održale na otvorenom, na prostoru između bazena i hale "Čair". Pred trenerom Svetislavom Jovanovićem bio je izmenjen sastav u odnosu na prošlu sezonu, a ambicije su ostale visoke i za novu.

pripreme naisa, foto jv vanja keser 5 foto: JV / Vanja Keser

Treningom na otvorenom niške rukometašice, kojima je pandemija prekinula prošlu sezonu gde su imale veliku šansu za tri trofeja, počele su pripreme za novu takmičarsku godinu. One će sezonu početi 3. oktobra takmičenjem u prošlosezonskom Kupu gde će u polufinalu igrati sa Borom, a trener Svetislav Jovanović veruje da taj trofej nije daleko.

Prioritet je da, kao i svih prethodnih godina, predstavljamo Niš i Srbiju na pravi način na međunarodnoj sceni, ali već početkom oktobra imaćemo šansu da se, nadam se u finalu Kupa Srbije, jer smo favoriti protiv Bora u polufinalu, borimo za prvi trofej posle više od deset godina - rekao je Jovanović.

milos stojanovic, beli, grga naisa, foto jv vanja keser 2 Svetislav Jovanović veruje da Naisa može do trofeja u Kupu; foto: JV / Vanja Keser

Naisa je pripreme počela bez pet prošlosezonskih nosilaca igre Nade Pejović, Milene Milojević, Jovane Bogojević, Slađane Perazić i Jelene Terzić koje su napustile klub i Anastasije Čogurić koja je imala administrativnih problema da stigne na vreme. Ipak, tu su bila dva nova lica i jedno koje je bilo u Nišu pre 10 godina.

Tu su neke nove, neke stare-nove devojke. Pre svih, Dunja Tasić, povratnica iz inostranstva, baš je veliko pojačanje, zatim Srna Sukur i Milica Mitić. Nije za nas ništa novo da iz korena menjamo sastav između dve sezone. Pregovaramo sa igračicama na deficitarnim pozicijama, pivotmenskoj i dve bekovske, posebno na desnom beku - kaže Jovanović.

pripreme naisa, foto jv vanja keser 3 foto: JV / Vanja Keser

Posle duže godina u inostranstvu, u Naisu se vratla Dunja Tasić.

Jako mi je drago što sam se vratila. Posle tako duge inostrane karijere, došla sam u klub koji ima velike ambicije, među neka dobro poznata, draga lica. Polako ćemo se spremati, očekujem da budemo u samom vrhu naredne sezone - kaže Dunja Tasić.

pripreme naisa, foto jv vanja keser 6 foto: JV / Vanja Keser

Pored borbe za trofeje, prioritet svih prioriteta je zdravlje u ekipi, kaže trener tima.

Zato sam, mimo do sada ustanovljene prakse, odlučio da čitavu ovu prvu nedelju treniramo napolju, a onda ćemo se polako vraćati u halu. Uklapaćemo se postepeno u skladu sa epidemiološkom situacijom, jer ipak je prošlo pet meseci od kako su devojke imale poslednji kontakt sa loptom i pitanje je koliko su trenirale sve ovo vreme - kaže Jovanović.

boban zivkovic, naisa, foto jv vanja keser 2 Boban Živković, novi sportski direktor Naise; foto: JV / Vanja Keser

Ekipi je predstavljen i novi sportski direktor, a to je Boban Živković, nekadašnji rukometaš i kapiten Železničara. Njega je predstavio Miloš Stojanović, predsednik Naise.

Boban će obavljati funkciju sportskog direktora. Imaće, dakle, posebno zaduženje da pregovara sa potencijalnim pojačanjima u ovom prelaznom roku i da pomogne stručnom štabu u svakodnevnim aktivnostima - kaže Stojanović.

Nedelju dana nakon završnice Kupa, 10. oktobra Naisa počinje nadmetaje u Superligi.

U novoj sezoni Nišlijke će se ponovo boriti u Evropi i to u EHF Evropskom kupu, a nalaze se među 18 timova koji će nastupiti u drugom kolu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: