Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:57, 29. 7. 2018.

| Sport

Uz sporan gol i penal, Crvena zvezda savladala Radnički

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
fk-radnicki-stadion-cair,-maj-2018,-foto-vanja-keser-jv
U sledećem kolu Nišlije će dočekati vranjski Dinamo; foto: JV/Vanja Keser

Dobre odbrane golmana Mladena Živkovića, ali i sporna situacija iz koje je "pao" jedini gol iz igre na meču, obeležili su derbi 2. kola superlige između Radničkog i Crvene zvezde u Beogradu. Sem spornog pogotka u 9. minutu, u nadoknadi vremena su crveno-beli dali gol iz penala, pa je meč završen sa 2:0.

Iz sporne situacije, koja je ličila na ofsajd, stigao je prvi gol na meču, u 9. minutu. Nakon kornera koji je izveo Meleg, Milan Rodić bio je u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, lopta koju je napred makazicima poslao Nikola Stojiljković, pogodila je Tarasa Bondarenka pre nego što je došla do Rodića, a onda je ovaj lagano sproveo loptu u mrežu.

Nisu izostali protesti gostujućeg tima, jer je prema ranijim pravilima ovo ofsajd pozicija, ali i po novim, ukoliko je Bondarenka pogodila lopta. Ipak, arbitri su ostali pri odluci da se ovaj pogodak priznaje.

U završnici prvog poluvremena Radnički je imao najbolju šansu u ovom delu meča. Saša Stojanović je sjajno unazad petom, bez gledanja dodao loptu i “spojio” Marka Mrkića sa golom, ali ga je Rodić jurio, sustigao, te je Nišlija pao pre nego što je uspeo da šutira.

U nadoknadi vremena je opasna akcija crveno-belih prekinuta padom Gobeljića, pošto ga je Lazar Ranđelović gurnuo u kaznenom prostoru. Sudija je odmah pokazao na belu tačku, sa koje je bio siguran Ben, za konačnih 2:0.

Radnički u ovom meču nije predvodio trener Nenad Lalatović jer mu je, kako su javili na kanalu Arena, pozlilo pred meč. Zato je na klupi Nišlija, kao i na Malti, bio Dragan Šarac.

U sledećem kolu, koje se igra sledećeg vikenda, Radnički će na "Čairu" dočekati vranjski Dinamo. Ipak, pre toga će pokušati da nadoknadi zaostatak od dva gola protiv Makabija i plasira se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sve sami stručnjaci

    14:56 // 30. 7. 2018.

    Da li se neko zapitao kako je Radničkom? U četvrtak u Izraelu na 40 stepeni, tri dana u Beogradu na 30 stepeni, bez 4 povređena. Ostavite ih na miru!

    • Tivat

      06:13 // 31. 7. 2018.

      Da li si se zapitao,sta ce tebi nesuvisli komentari?
      Ko u modernom fudbalu pominje temperature i igrace van stroja?
      Ili igraj ili digni ruke,ne kukaj na povredjene i visoke temperature u sred leta!

  • Aca

    08:10 // 30. 7. 2018.

    Nešto u našem fudbalu ogavno smrdi!

  • Aca

    07:53 // 30. 7. 2018.

    Definitivno Mrkic nije dobar spic niti igrac za velike utakmice sto se puno puta pokazalo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: