Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 30. 9. 2018.

| Sport

Uzbudljiv derbi u Nišu, Partizan u završnici do remija sa Radničkim

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Haskić Radnički Partizan
Meč otpočeo minutom ćutanja; foto: Vanja Keser

Obilovao je derbi 10. kola Superlige odigran na "Čairu" prilikama, uzbuđenjima i napetošću, kako se i očekivalo, od prvog do poslednjeg minuta. Radnički je 50 minuta vodio, ali pad koncentracije tokom poslednjih minuta meča vicešampion Srbije Partizan je umeo da iskoristi, pa je utakmica završena sa 2:2.

Odmah na početku mladi Lazar Ranđelović zapretio je golu Vladimira Stojkovića, nakon solo prodora, ali sama završnica nije bila dovoljno jaka kako bi se zatresla mreža Stojkovića. Usledio je odgovor Aleksandra Šćekića sa druge strane, ali isuviše neprecizan. Radnicki-Partizan-foto-Vanja-Keser Borba na "Čairu" od prvog do poslednjeg minuta; foto: Vanja Keser

Bilo je dosta polu-prilika na derbiju kola Superlige, ali vrlo malo konkretnih, sve do 35. minuta. Saša Stojanović prošao je po desnoj strani i centrirao, a Nermin Haskić glavom poslao loptu iza Stojkovićevih leđa.

Minut kasnije mogao je Partizan do poravnanja rezultata. Prvo je šut Gorana Zakarića udario o prečku, a onda je Marko Janković zahvatio odbitak i dobro šutirao, ali je Borivoje Ristić uhvatio loptu na samoj gol-liniji. Protestovali su beogradski fudbaleri tada, žaleći se na to da je Radovan Pankov igrao rukom u kaznenom prostoru, ali je sudija Milorad Mažić ostao nem na žalbe.

Radnicki-Partizan-Miletic-foto-Vanja-Keser Navijači i fudbaleri pesmama i transparentima odali počast preminulom dečaku Dušanu Todoroviću; foto: Vanja KeserTek što je drugo poluvreme počelo, Ranđelović se izborio za loptu i izašao pred Stojkovića. Pratio ga je u stopu Stojanović, kome je mladi Leskovčanin nesebično prosledio loptu, a ovaj zaobišao golmana Partizana za 2:0.

Vođstvo domaćih smanjio je Nemanja Nikolić u 79. minutu, kada je pronašao "rupu" u do tada čvrstoj i neprobojnoj odbrani Nišlija. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora i pogodio za 2:1. Kiksnula je odbrana Radničkog još jednom, 5 minuta kasnije, što je iskoristio Nemanja R. Miletić za izjednačenje. Radnicki-Partizan-stankovic-foto-Vanja-Keser Dva kiksa u završnici za gubitak dva boda; foto: Vanja Keser

Usledio je odgovor sa druge strane, ali je arbitar dosudio ofsajd.

Napeto je bilo do samog kraja, Radnički se nije mirio sa podelom bodova nakon 50 minuta vođstva, ali lopta nije htela u gol, pa je meč završen sa 2:2.

Dva tima ostala su na deobi druge pozicije Superlige, sa jednakim brojem bodova. U sledećem kolu, koje se igra sledećeg vikenda, Radnički će gostovati Mladosti u Lučanima.

Superliga, 10. kolo: Radnički - Partizan 2:2 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 8.000

Glavni sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

Strelci: Radnički - Haskić (35. minut), Stojanović (47. minut), Partizan - Nikolić (79. minut), Nemanja R. Miletić (85. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Bondarenko, Stanković, Crnomarković, Stojanović, Drinčić, Grbić (od 77. minuta Stanisavljević), Ranđelović (od 64. minuta Mrkić), Haskić (od 69. minuta Mitrović)

Partizan: Stojković, Nemanja R. Miletić, Valiente Ernandez, Nemanja G. Miletić (od. 55. minuta Urošević), Marković, Zdjelar (od 49. minuta Nikolić), Šćekić, Janković, Pantić, Zakarić, Gomez

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    19:58 // 1. 10. 2018.

    Nisam navijac ali pratim povremeno tri kluba: Zvezdu, Partizan i Radnicki i nikada nijednu ekipu ne bih nazvao "dunsterima koje treba puniti" kako to rece neko tamo iznad. To koliko je ko od njih politicki opredeljen, to je neka druga prica, nije ona koja bi se trebala potezati na ovakvom derbiju.

    Atmosfera utakmice je bila prijatna, igra vrlo kvalitetna, to je ono najbitnije

    • AbeJasam

      13:03 // 2. 10. 2018.

      Ja sam rekao da su dunsteri i stojim iza toga. Ono nije dobar fudbal sto su pokazali na Cairu.

  • Djorgo

    12:31 // 1. 10. 2018.

    Odavno ne beše interesantnije utakmice na Čairu! Vrlo dobar Radnički. Partizan pojedinačno kvalitetniji, kao tim nedorečen ...
    Lalatović ne može da se kontoliše i ponaša pristojno, da bude ugled, podrška igračima, da deluje smirujuće kada igra treba da se uspori.
    Izmene, jako loše, iznudjene ili ne. Zameniti Randjelovića (najtalentovaniji još od Ramba koga sam ovde gledao) Mrkićem - koji nazaduje

  • AbeJasam

    11:15 // 1. 10. 2018.

    realno, ovakvi dunsteri nam nisu bili u gostima još od gzire. Šteta što je radnički propustio šansu da ih napuni

    • Палилулац

      16:12 // 1. 10. 2018.

      Није пропустио шансу него вас је пораза спасио голман у 91. минуту након шута Гомеша. Будите срећни. А о недосуђеном пеналу да не говорим. Али шта је ту је, зна се ко управља "нишким Реалом", лалатовић тренер, судије на вашој страни...напредно нема шта.
      Добро попуњен југ. На северу смо били само ми из Ниша и 50ак са стране и опет смо дошли више него ви. Ниш воли Раднички, али мало сутра! ПФК!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: