Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:38, 15. 10. 2013.

| Sport

Uzbudljiva pobeda Balkanskog u derbiju

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
radost-balkanskog.JPG
Foto: Biser Todorov

Golovima Jordana Georgijeva, Branislava Ivanova i Igora Đokica Balkanski je ubedljivo sa 3:0 savladao Dinamo iz Vranja, lidera dosadašnjeg toka prvenstva Niške zone.

Od samog starta derbija izabranici Vojislava Aleksića furioznim presingom primorali su igrače “Dinama” na grčevitu odbranu. U 22. minutu napadi su urodili plodom. Jordan Georgijev smestio je lopu iza leđa Aleksandra Danića, za vođstvo i ekspoloziju radosti oko 500 prisutnih navijača domaćih.

Šest minuta kasnije, nervozni Igor Đokic, dobija žuti karton, posle namernog udaranja protivnika. Do kraja poluvremena šanse Balkanskog ređaju se kao na filmskoj traci.

U 30. minutu loptu u srce šesnaesterca šalje Nackov,a Branislav Ivanov pogađa prečku. Već u narednom minutu Nemanja S. Ivanov našao se u izglednoj poziciji.

Svega 60 sekundi kasnije, Nemanja D. Ivanov, još jedan tinejdžer u dresu Dimitrovgrađana, posle centaršuta Nackova, zamalo je neprecizan na drugoj stativi.

c Foto: Biser Todorov

Pet minuta pre velikog odmora, posle još jedne upotrebljive asistencije kapitena, u Branislav Ivanov, donosi ubedljivu prednost od 2:0 na pluvremenu.

I u drugom delu  Balkanski opasno atakuje, a vranjanci se grčevito brane. Svega 6 minuta nastavka, bilo je dovoljno fudbalerima domaćih, da preko Igora Đokica, dodju do ubedljive pobede od 3 prema 0.

Sredinom drugog dela, njegov prezimenjak, iskusni Đokic, zbog još jednog namernog udaranja protivnika  - dobija drugi žuti i crveni karton, pa vranjanci privode derbi kraju sa igračem manje u polju.

U dvominutnoj nadoknadi vremena Davor Petrov i rezervisti Vladimir Georgijev i Uroš Aleksić propuštaju stopostotne prilike za potpunu rezultatsku katastrofu “Dinama”.

Strateg lidera dosadašnjeg toka prvenstva Ivan Jovanović, koji je nekoliko uspešnih trenerskih sezona proveo u dalekom Kuvajtu, saglasan je da su vranjanci i pored ubedljivog poraza dobro prošli u Dimitrovgradu.

Njegov kolega, Vojislav Aleksic, zadovoljan je sto je mini-serija loših rezultata prekinuta upravo u velikom derbije sa Vranjancima.

c Foto: Biser Todorov

Derbi 9 .kola privukao je paznju veliko broja regionalnih medija. Jedan od najznacajnijih je specijalizovani fudbalski portal u Bugarskoj, www.football24.bg čiji je fotoreporter Biser Todorov, zabeležio najinteresantnije trenutke duela decenijskih rivala.

I pored ubedljivog poraza u Dimitrovgradu, “Dinamo” je zadrzao lidersku poziciju sa 21 osvojenim bodom, koliko na kontu ima i “Radan” iz Lebana, dok je “Balkanski” treći sa dva boda manje.

Već u 10. kolu dimitrovgradske fudbalere očekuje jos jedan derbi – protiv Svrljiga na  “Pastirištu”.

FK BALKANSKI - FK DINAMO

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: