Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 11. 7. 2021.

| Sport

VAR stigao na "Čair", čeka se licenca za odigravanje utakmica

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
sudija VAR
Instaliran i testiran VAR na "Čairu": foto: FK Radnički Niš

Utakmicom mlađih kategorija kluba, u Nišu je testirana upotreba VAR tehnologije i kako kažu u Radničkom, uspešno. Očekuju da u ponedeljak, 12. jula, stigne zvanična potvrda da je "Čair" licenciran za odigravanje utakmica sa ovim sistemom.

Brojne zamerke na račun regularnosti takmičenja, pogotovo na suđenje na mnogim utakmicama, prethodnih godina čule su se u srpskom fudbalu, a kako bi broj grešaka smanjili fudbalski svet počeo je da koristi video tehnologiju koja sudijama na terenu olakšava posao.

VAR konačno stiže i na terene Superlige, a predstavnici FSS-a, Sudijske organizacije i TV Arena sport prisustvovali su u Nišu kontrolnoj utakmici odigranoj između mlađih selekcija Radničkog, te su na licu mesta u nekoliko navrata proveravali funcionisanje ovog sistema.

Uspešno je odrađena provera VAR sistema na stadionu "Čair", očekuje se da već u ponedeljak stigne zvanična potvrda da je i stadion Radničkog licenciran za odigravanje mečeva sa VAR tehnologijom - kažu u Radničkom.

Zajednički zaključak je da su svi pripremni radovi koje je obavio Radnički urađeni besprekorno - pozicije za kontrolne kamere izgrađene su na propisan način, komunikacija sa kontrolnom sobom u fudbalskom centru u Staroj Pazovi na samom meču funkcionisala je bez problema, te će se utakmice Superlige u narednoj sezoni na "Čair" igrati uz VAR sistem.

Prvo kolo Superlige počinje narednog vikenda, a Radnički gostuje Spartaku u Subotici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    12:27 // 12. 7. 2021.

    Нема Дрвце него бубањци . Није ваљда приватизовао клуб .

  • Verni Meraklija

    10:52 // 12. 7. 2021.

    Manje će nas kradu

  • Pera pravda

    20:42 // 11. 7. 2021.

    Kako stadion Čair može da se koristi kad je to zvanično napušteno gradilište. Nema upotrebnu dozvolu. Svake večeri se okupljaju unutar stadiona mladi koji piju. To je dokaz da u našoj državi sve može i sve ne može. Ko koga ima. Sramota.

    • KOSTA

      09:04 // 12. 7. 2021.

      Jedino popovčani i Drvce imaju ful stadione,mada i ovi momci u Brzi Brod imaju projekat kažu odličan.Medoševac selsko igralište gde se uveče ispijaju gajbe piva.Sinđelić utrina i najgori-mesto gde se kučići šetaju,gde si ko stigne ulazi i trči po teren,dole se mota ili boravi neki bednik-prosjak u klupskoj zgradi.Stadion u selu Gornji Matevac za pohvalu i sve je super,ozbiljni ljudi vode klub.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: