Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:42, 16. 12. 2012.

| Sport

VK Nais teško do 3. pobede

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
Ilustracija

Vaterpolisti Naisa savladali su ekipu Spartaka rezultatom 11:9 u oviru 4. kola Prve B lige Srbije i time zabeležili 3. pobedu u prvenstvu.

Veoma težak meč odigran je na bazenu Čair, a u redu najefikasnijih igrača u timu Nišlija istakli su se Bodražić (4), Šilj (3), a po 1 pogodak postigli su Čavić, Živić, Milić i Kostić.

U prvoj četvrtini golmani obe ekipe imali su dosta posla, te je igra u ovom delu meča obilovala brojnim odbranama i sa jedne i sa druge strane bazena. Rezultatska prednost na kraju prve deonice pripala je gostima koji su na mali odmor otišli sa vođstvom od 3:2.

Na startu meča odlično je znao prvi napad da iskoristi igrač koji je bio tokom čitave utakmice i najopasniji po gol protivnika Bodražić, te postiže pogodak za vođstvo domaćih od 1:0. Nisu dugo čekali izabranici Marka Blagojevića na novi gol niške ekipe. Čavić se već u sledećem napadu upisao u listu strelaca i doneo "vilenjacima" novi, bolji rezultat na semaforu 2:0.

Pokušali su Subotičani da preko Ognjena Kocića i Rankovića smanje rezultatsku prednost Nišlija, ali je oba puta odličnim odbranama reaogvao Manić na mreži domaćih. U narednom delu prve deonice Spartak pravi seriju od 3 gola. Peterac dosuđen u korist Subotičanima znao je da realizuje pogotkom Ranković i tim golom načne mrežu Nišlija, te smanji prednost istih na 2:1.

Probali su Šilj i Milić da kazne pogodak Rankovića, ali je oba puta golman Spartaka bio na pravom mestu. Sledeći pogodak za goste postiže Kostić - 2:2, a zatim tačku na kraju ovog dela igre stavlja Varga i odvodi Subotičane na prvu pauzu sa vođstvom od 3:2.

U 2. deonici igra na bazenu bila je rezultatski izjednačena. Najpre je Bodražić na startu druge četvrtine postigao gol u korist Nišlija za 3:3, ali već u sledećem napadu gostiju Kostić je bio zaslužan za novo vođstvo Subotičana -  4:3. Usledile su brojne odbrane Palasovića na golu Spartaka, ali i ogromnih promašaja niške ekipe.

Najpre je Čavić pokušao da savlada golmana na mreži Subotičana, međutim Nišlije su ostale bez realizovane akcije, dok je golman gostiju zabeležio i 7. odbranu, a potom i 8. nakon šuta Omerovića. U listu strelaca se zatim upisuje i Živić, kažnjava sve prethodne odbrane Palasovića na golu Subotičana i donosi domaćima izjednačenje za 4:4. Nisu dozvolili gosti da na narednu pauzu odu bez vođstva na semaforu, te igrač koji se pokazao najefikasnijim u timu Subotičana postiže pogodak. Bogdanović postavlja rezultat na kraju druge deonice -  5:4.

Presudna je bila 3. četvrtina, koja je okončana u korist Nišlija. Odličnom igrom domaći su postigli 5 pogotka, dok su gosti samo 2 puta uspeli da savladaju Manića na golu "vilenjaka".

Kao i u dosadašnjem delu igre, vaterpolisti Naisa nisu dozvolili gostima da se odmaknu rezultatski, te Bodražić postiže svoj 3. pogodak i izjednačava na 5:5. Odmah u sledećem napadu Bogdanović je preciznim šutem savladao niškog golmana koji je krenuo na pravu stranu, ali mu je lopta prošla kroz ruku i gosti dolaze u ponovno vođstvo od 6:5. Posle još jednog promašaja Šilja i Miloševića, rezultat izjednačuje Milić - 6:6. Poslednji pogodak u ovoj četvrtini za goste postiže Kostić i postavlja rezultat za poslednje vođsvo Subotičana na utakmici 7:6.

Usledila je serija od 3 pogotka domaćih. Najpre je Bogdan Kostić izjednačio na 7:7, a zatim su i šutevi Nemanje Šilja postali efikasniji. On za kraj 3. četrtine postiže 2 pogotka i Nišlije prvi put na meču odvodi na pauzu vođstvom. U ovom delu igre - 9:7 za Nais.

I 4. deonicu, kao i drugu, obeležila je jednaka igra na bazenu. Uspeli su na kratko gosti da se vrate u igru i izjednače rezultat, najpre je precizan bio Ranković šutom sa desne strane a potom je i Bogdanović upisao svoj poslednji na meču, 3. pogodak za rezultat 9:9. Samo 2 minuta pred kraj meča i Šilj upisuje svoj 3. gol, a potom Bodražić 4. pogotkom na ovom meču postavlja konačan rezultat od 11:9.

- Rekao sam da je Spartak dobra ekipa, samo što su isto imali loš raspored kao i mi, tako da rezultat uopšte nije neočekivan. Mi smo sigurno kvalitetna ekipa samo što nismo realizovali brojne šanse koje smo imali, tako da imamo mnogo više prostora za analizu. Sa druge strane, možda je ovo i bolje zato što je bilo masa grešaka koje tek treba da se isprave. U prvom delu sezone i uopšte u sezoni, ma kakva god da je igra važno je da se na kraju pišu 3 boda. Imamo neki stimulans, posle ovoga imamo 3 pobede i 1 nerešenu utakmicu i smatram da nema razloga da i dalje ne guramo ovim pobedničkim nizom - izjavio je nakon meča trener Naisa Marko Blagojević.

VK Nais posle 4. kola zauzima prvo mesto na tabeli sa 10 osvojenih bodova, dok je mesto ispod njega Bečejac koji ima 9 bodova, 3 pobede i 1 poraz.
U narednom, 5. kolu vaterpolisti Naisa gostuju ekipi Partizan 2. Meč u Beogradu biće odigran u subotu, 22. decembra.

Nais - Spartak 11:9 (2:3, 2:2, 5:2, 2:2)

Nais: Živković, Kostić (1), Milić (1), Čavić (1), Bodražić (4), Živić (1), Stevanović, Omerović, Šilj (3), Baltić, Milošević, Manić (11 odbrana)

Spartak: Klimovski, Prolić, Bogdanović (3), Ranković (2), Varga (1), Kostić (3), Kocić, Ivanović, Aleksić, Milošević, Palasović (13 odbrana)

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: