Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 13. 1. 2020.

| Sport

Vaterpolista Naisa sa svetskim srebrom: Privilegija je igrati za reprezentaciju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Aleksa Cvetković Jovan Serafimović VK Nais
Svetsko srebro stiglo u Niš; foto: VK Nais

Složni su trener VK Nais Jovan Serafimović i centar Aleksa Cvetković da je nastup za niški tim bio odskočna daska za mladog vaterpolistu, te da je ovo imalo velikog uticaja na poziv u juniorsku reprezentaciju Srbije. Na Svetskom prvenstvu u Kuvajtu "delfini" su osvojili srebro, a 19-godišnjak je rekao za klupski sajt da je bila privilegija nastupati za nacionalni tim.

Iako jedna od najmlađih na turniru, Srbija je preko Japana, Južne Afrike, Kine, ali i Hrvatske, Crne Gore i Italije stigla do finala. Tu su je dočekali aktuelni evropski prvaci Grci, koje i sam Cvetković ocenjuje kao odličnu selekciju. U napetom meču prevagu je odnelo iskustvo Grka koji su slavili sa 6:4, a jedan od malog broja golova za Srbiju dao je i vaterpolista Naisa.

Imali smo enegričnu i perspektivnu ekipu kojoj se nisu davale velike šanse da nešto uradi na ovom šampionatu, ali mi smo odigrali odlično od samog starta, napredovali smo iz meča u meč i osvojili medalju. Tokom četvrtfinala sa Crnom Gorom smo uspeli da prevaziđemo ozbiljne krize i tako pokažemo da smo prava ekipa. Ostaje ta mala žal za zlatom, ali posle svega mi smo srećni i ponosni zbog rezultata koji smo napravili - priča Cvetković.

Ovo je bio šampionat namenjen igračima do 20 godina, ali je tim Srbije bio sastavljen mahom od mlađih vaterpolista. Granično 1999. godište bio je samo kapiten Đorđe Vučinić, koji se našao i u idealnoj postavi šampionata. Tako će ovaj sastav imati prilike da još koju godinu nastupa zajedno u juniorskoj konkurenciji, a generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan rekao je da je siguran da će se većina njih nametnuti i selektoru seniora Dejanu Saviću.

Želim da se zahvalim selektoru Stevanoviću i njegovom stručnom štabu što su mi ukazali šansu da zaigram na Svetskom prvenstvu za reprezentaciju Srbije. To je za mene velika privilegija, a tako su se postavili i moji saigrači, što je bio preduslov za uspeh. Imali smo možda i najmlađu ekipu na prvenstvu, u turnir smo ušli veoma ozbiljno i na kraju smo ostvarili lep uspeh - kaže Cvetković.


Niški klub kao odskočna daska

Mladi centar na "Čair" je stigao letos, a na inicijativu trenera Jovana Serafimovića. Do tada je igrao za Banjicu, bio jedan od istaknutijih vaterpolista beogradskog prvoligaša, ali mu je bilo potrebno da zaigra u jačoj ligi. To je i ostvario dolaskom u VK Nais, standardnog učesnika Regionalne A2 lige, koji zimuje na njenoj 6. poziciji.

Serafimović me dobro poznaje, pošto me je trenirao u mlađim kategorijama Partizana. Mislim da je dolazak u Nais pravi potez za mene, jer ću igrajući jake utakmice moći da steknem neophodno iskustvo za nastavak karijere. Igramo ozbiljnu ligu, čeka nas plej-of, a onda nam sledi i Superliga Srbije gde će biti pregršt jakih mečeva i veoma sam uzbuđen zbog perioda koji sledi za naš klub. Očekujem da u Regionaloj ligi budemo u vrhu tabele, a da u Superligi probamo da iznenadimo neke od favorita i izborimo visok plasman - ispričao je Cvetković.

Cvetkovićev klupski trener Serafimović kaže da je, gledajući ga prvo u Partizanu, potom i Naisu, shvatio koliki je trud ulagao u bazenu. Vaterpolisti Nais Jake utakmice u Regionalnoj ligi značajne za mladog vaterpolistu; foto: JV/Vanja Keser

Videlo se od njegovog prvog treninga da će njegov rad biti nagrađen i zato mogu da kažem da sam ponosan što sam njegov trener. Mislim da je Cvetković napravio pravu stvar što je letos došao u Nais, iz prostog razloga što će ovde imati jake utakmice kroz Regionalnu ligu. Smatram da je igrama u Regionalnoj A2 ligi i zapao za oko selektoru Stevanoviću i ja od njega u nastavku sezone očekujem još bolje partije. Cvetković će nastaviti da dobija ozbiljnu minutažu u Naisu na poziciji centra zajedno sa Ilijom Točiginom - rekao je Serafimović.

Inače, VK Nais je trenutno na zimskoj pauzi, a takmičenju se vraća 1. februara, kada gostuje Kataru u Kotoru. Ovim mečom će ujedno i zatvoriti preliminarni krug takmičenja, a za siguran plasman u plej-of dovoljan mu je i remi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki

    15:43 // 13. 1. 2020.

    Fala bogu da je neko izvestio o ovom velikom uspehu.
    Ovo treba da bude vest dana kada se zavrsilo prvenstvo.Kad je poslednji put neki Niski sportista osvojio medlju u ekipnom sportu na Svetskom prvenstvu?????
    Ali on berberina i ostalih gluposti za zamajavanje naroda,ne moze pravi sport da dodje na red nikako.

  • Mara

    15:22 // 13. 1. 2020.

    svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: