Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 19. 11. 2018.

| Sport

Vaterpolisti Naisa pobedili još jednog favorita

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Živić Nais vaterpolo
"Potopljen" još jedan favorit; foto: Vanja Keser

U petom kolu regionalne A2 lige na bazenu "Čair" vaterpolisti niškog Naisa savladali su rezultatom 15:11 riječko Primorje, koje je pre sezone važilo za jednog od dva favoita za vrh tabele. Nais je tako vezao drugu pobedu u nizu.

Dva brza gola Lekića i Mitrovića za Nais dala su naznake da će Nišlije zadržati bodove na niškom bazenu. Prvi gol za Riječane postigao je Pat, ali je Nais preko Živića povisio na 3:1. Posle novog gola gostiju iz Hrvatske, Nišlije su povele sa 4:2 preko Đorđa Lekića. Primorje je u finišu prvog perioda ipak prišlo na minus jedan.

Druga četvrtina počela je golom Tihomira Živića, a na 6:3 Nais je povisio nakon kontre, koju je započeo golman Lazić, koji je proigrao Lekića na polovini bazena, a ovaj prebacio loptu do Mitrovića, koji je lako savladao golmana hrvatske ekipe. U nastavku ove četvrtine Čunko je pogodio za 6:4, ali je uzvratio igrač niškog tima Malenović. Ipak, u poslednjem minutu gol za goste postigao je Aksentijević (7:5).

Lekić je "otvorio" treću četvrtinu za 8:5, ali je usledio odgovor Hrvata (8:6). Dva gola u razmaku od 45 sekundi donela su Nišlijama prednost od 10:6. Čunko je smanjio zaostatak Primorja na 10:7, a onda je niški tim napravio seriju od 3:0 za ubedljivih 13:7.

Golovima Brubnjaka i Vrlića ekipa iz Hrvatske prišla je na 13:9 u poslednjoj deonici, ali je Nemanja Šilj golom iz peterca doneo prednost od 5 golova za Nais (14:9). Do kraja su gosti prišli na 14:11, a konačan rezultat postavio je centar Nišlija Jakša Kosić.

Nais je sada na trećem mestu na tabeli A2 lige, sa četiri pobede i porazom, a u narednom kolu ga čeka gostovanje Vojvodini u Novom Sadu.

NAIS - PRIMORJE 15:11 (4:3, 3:2, 6:2, 2:4)

Niš, bazen Čair.

Sudije: Andrija Stanojević i Stanko Ivanovski.

Igrač više: Nais 13 (8), Primorje 12 (6).

Peterac: Nais 1 (1).

NAIS: Lazić 14 odbrana, Mitrović 2, Pavičić, Kosić 1, Nikolić, M. Milošević 2, Vang, Lekić 4, Živić 3, Šilj 2, Malenović 1, D. Milošević, Stoiljković, Stjepanović.

PRIMORJE: Čubranić 7 odbrana, Čunko 3, Brubnjak 1, Pat 1, Marić 1, Blažić, Tkač, Rakovac, Petrić, Vrlić 3, Augusti, Aksentijević 1, Milošević, Babić 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mara

    13:39 // 19. 11. 2018.

    Bravo ,svaka cast.
    Tiha voda breg roni....
    Bez velike pompe kao neki gradski klubovi!!!
    Samo tako nastavite.
    Vasi verni navijaci ce uvek biti tu,kao i kad nije islo,tako i kad ide.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: