Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 11. 12. 2020.

| Sport

Vaterpolisti Naisa protiv Partizana za završnicu Kupa Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Vaterpolo Nais Vojvodina
Spremni i motivisani da prvi put pobede Partizan; foto: Vanja Keser

Priliku da se treći put u svojoj istoriji plasiraju u polufinale Kupa vaterpolisti Naisa imaju u subotu, 12. decembra kada na svom bazenu "Čair" dočekuju beogradski Partizan. Iako su niški vaterpolisti imali veliku pauzu zbog inficiranih igrača i nemaju dovoljno treninga pošto im je ukinut večernji termin, trener Naisa Miloš Saković očekuje da njegova motivisana ekipa pruži maksimum i prvi put pobedi Partizan u svojoj istoriji.

Nakon karantina cele ekipe zbog četvorice igrača koji su imali pozitivan rezultat na testu za koronu, potom sa jednim treningom dnevno zbog odluke gradskog Štaba da sportski klubovi mogu da koriste bazen samo u prepodnevnim časovima, vaterpolisti Naisa visoko su motivisani da prvi put u svojoj 9 godina dugoj istoriji pobede Partizan, kaže trener Miloš Saković.

Definitivno postoji želja koju ćemo probati da pretvorimo u delo, igrači su visoko motivisani da reprezetuju klub i grad u najboljem svetlu. Ima i ona bojazan, vezana za realnost, a to je da smo pre mesec dana bili svi 15 dana u karantinui i ispali smo iz takmičarskog ritma. Imali smo i par igrača koji su odsustvovali zbog kovida i povreda, pa faktički, ko je najspremniji, taj će biti u sastavu. Zdravstveni karton nam određuje stanje - kaže Saković.

U dosadašnjem toku Superlige Nais ima dve pobede, remi i četiri poraza, dok je Partizan šestoplasirani tim elitnog ranga sa tri pobede i četiri poraza.

Partizan je ekipa koju Nais od svog postojanja nikada dosad nije pobedio. Apsolutni je favorit, ali daleko od toga da ne možemo da odigramo dobru utakmicu i probamo da pobedimo pored svih poteškoća. Ne dolaze u Niš sa belom zastavom, pokušaće da pobede. Igrali smo jednu utakmicu sa njima, analizirali smo je i smatramo da tada nismo pružili maskimum. Probaćemo da korigujemo greške iz te utakmice i da sada ostvarimo uspešan rezultat, bez obzira na sve poteškoće. Pored tog odsustva od 15 dana, poslednjih 20 dana treniramo jednom dnevno što u vaterpolu za superligaški nivo nije dovoljno - kaže Saković.

Na snazi je Uredba Vlade da bazene radnim danima posle 17 sati i vikendom mogu koristiti samo sportski klubovi za takmičarske obaveze, u Nišu se poštuje i Naredba gradskog Štaba da je bazen, radnim danima i vikendom, otvoren do 17:30. Zato niški vaterpolisti imaju trening manje dnevno, pa je i utakmica zakazana za prepodnevne časove.

U neravnopravnoj situaciji smo jer ekipe u drugim gradovima koje su imale inficirane igrače, samo su ti igrači bili udaljavani, a ostali su trenirali. Kod nas je bilo da smo svi bili udaljeni. Sa ovom nemogućnošću da treniramo uveče nije problem samo u prvom timu jer ni mlađe kategorije ne mogu da treniraju - kaže Saković.

Utakmica je u neobičnom terminu pošto će se igrati u subotu, 12. decembra od 11 sati, a ulaz je zabranjen za publiku zbog epidemiološke situacije. Obezbeđen je i prenos utakmice na YouTube-u, a video se nalazi u nastavku teksta.

Četvrtfinale Kupa Srbije: Nais - Partizan

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: